donderdag 29 juli 2010

Bladerdeeghapjes met rode bessen


Vanmiddag heb ik met Ditte bladerdeeg-bessentaartjes gemaakt. Heel simpel: bladerdeeg 10 minuten in de oven afbakken (gaatjes er in prikken zodat het niet te veel rijst!), mengsel van mascarpone, slagroom, gewone suiker en vanillesuiker erop, rode bessen erop en een topping van poedersuiker. Heerlijke combinatie van zuur en zoet!

woensdag 28 juli 2010

Allerlei knutsels


Twee nieuwe knipjeshanger voor Ditte. Ze had er twee van een halve meter, maar die werden te kort. Met deze van één meter per stuk kan ze hopelijk weer even vooruit.


Knoopjes met lint op elastiek voor Ditte. Heb verschillende setjes gemaakt, zij mocht kiezen welke ze wilde en welk lint eraan moest komen.


Onze tomatenplantjes groeien goed. Ze moeten alleen dringend even verpot worden in de groen-gestreepte potjes. Of toch maar naar buiten doen?


Voor mij of voor Ditte? Deze lieve douchegelletjes konden we niet laten liggen!

maandag 26 juli 2010

Zonnebrilzakje


Dit zonnebrilzakje maakte ik voor mezelf. De binnenkant is bekleed met blauwe stof met witte stippen. Met de touwtjes trek je het zakje dicht. Natuurlijk is de binnenkant opgevuld met fiberfill.
Ditte staat te popelen om ook zo'n mooi zakje te krijgen voor háár zonnebril.

Ook een (zonne)brilzakje maken? Kijk hier voor een tutorial.

zaterdag 24 juli 2010

24 juli 1998 - 24 juli 2010
Ter herinnering aan het ongeluk op 24 juli 1998, dat ik samen met mijn vriend kreeg op vakantie in Spanje. Hij was op slag dood, ik werd zwaargewond en in comateuze toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Ik kan me van het ongeluk zelf niets herinneren, maar de gevolgen draag ik tot op de dag van vandaag met me mee...

woensdag 21 juli 2010

Eerste schrijfsels

Ditte schreef onlangs met stoepkrijt de cijfers 4 en 6. Verbaasd dat ik was!

Vanmorgen stond ik echter perplex, toen ik dit zag. Ik dacht eerst nog dat Koos het had gedaan;)


Het was uit haar blote hoofd, zei ze, en de letters van haar naam

 (zie berichtje hieronder met de traktaties, dan weet je hoe ze echt heet ;)).

Afscheid van de peuterschool


Vandaag mocht Ditte trakteren ten afscheid van de peuterschool (ze wordt pas in september 4, en gaat na de vakantie dus naar de basisschool). Een half jaar geleden wist ze al wat het moest worden: "Die visjes van Timmetie!. Oftewel: wat onze pleegdochter met haar afscheid op school trakteerde, toen ze bij ons wegging.

Het werden visjes met de tekst: "Ik ga mijn hengeltje op de basisschool uitgooien, groetjes .... ". Met daaraan een zakje chips, een snoephengel en een potloodje.


Voor de juffen was er een kaartje met gedicht en een boek van Dikkie Dik voor de hele klas.


De juffen kregen een groot stoffen hart, waar Ditte iets met textielstiften op mocht tekenen. Het hart werd opgevuld en er werd lavendel in gestopt. Natuurlijk ook 2 lintjes eraan, zodat de juffen het op kunnen hangen in hun huisjes.

N.B. op de foto's zien jullie de echte naam van Ditte, die ik hier niet gebruik, zodat het ook niet in de zoekmachines terug te vinden is.

maandag 19 juli 2010

Nieuwe camera (Olympus)Na een tijdje pauzeren wil ik verder gaan met mijn blog. Wellicht in een iets andere vorm dan voorheen, maar ik blijf de exhibitionistische neiging hebben mijn dingetjes te delen met het wereldwijde web.

Een paar weken terug was mijn fototoestel kapot gegaan. Nu zat er nog nét garantie op, maar de beste man in de fotozaak zei, dat het door drukte een maand of twee zou gaan duren, eer ik mijn toestel terug heb. Zoals anderen vergroeid zijn met hun gsm, ben ik dat met mijn digitale camera. Een kleine ramp, dus voor mij!

Er was bij ons al langer de wens een echt goede camera aan te schaffen, die tevens goede kwaliteit (HD)filmpjes kan maken. Dit omdat we vaak niet met én het fototoestel én de videocamera op pad gaan. De laatste tijd verloren de video opnames het steevast van het fototoestel. Erg jammer, want toen ik laatst filmpjes van een pasgeboren Ditte terugzag (toen filmden we elk lachje, en elke badsessie nog!), werd ik toch wat weemoedig.

Tijd dus voor actie. Mijn man kwam aanzetten met deze camera. Wat een ge-wel-dig ding! Prachtige foto's maken we ermee. Zie het resultaat hierboven!

woensdag 7 juli 2010

Weinig onlineZoals jullie gemerkt hebben, ben ik weinig op mijn blog te vinden. Ik heb het druk met allerlei andere dingen. Ook zitten we veel buiten en/of op het strand.

Zo ben ik mijn eigen webshopje begonnen en knutsel ik er 'achter de schermen' lustig op los. Veel van mijn creaties zijn te zien op mijn Twitterpagina. Het doet me twijfelen of ik verder moet gaan met deze blog en zoja, op welke manier. Reacties worden op prijs gesteld.

Wordt vervolgd!?
© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/