maandag 30 augustus 2010

Vakantie in eigen land

Dit jaar besloten we vakantie in eigen land te vieren. We zouden met onze nieuwe tent de boerencampings van het noorden des lands gaan verkennen. Toen het weerbericht niet veel goeds dreigde te voorspellen (zeer veel regen, zware windstoten), besloten we op het laatste moment toch maar een hotelletje te boeken. 's Maandagsmorgens moesten we eerst langs de KNO-arts voor de uitslag van Dittes oortjes. Er waren gelukkig geen rare dingen geconstateerd. Naar alle waarschijnlijkheid is haar gehoor gewoon goed. Nu starten we eerst met logopedie, over een paar maanden moet ze nog eens terug voor een (andere) gehoortest.
Hierna togen we richting Emmeloord. Ook bezochten we Urk, Staphorst, Lemmer, Sneek, Giethoorn, Kampen en meer dorpjes in de omgeving. Terug thuis deden we toeristisch in de eigen provincie, en maakten we een ritje met de stoomtrein van Goes naar Hoedekenskerke.

Hier een kleine foto impressie (op mijn Hyve- en Facebook-pagina ook mét foto's van ons ;))


Hindeloopen


Aalscholver


Sneek


Grachten van Giethoorn


Mus eet mijn taart op


Gemaal van Lemmer

zaterdag 21 augustus 2010

Tuniek en (honden)riem


De zomer is alweer bijna voorbij, maar er lag hier nog steeds een half afgemaakt tuniekje. Vanmorgen de naaimachine erbij gepakt en het biaisband eraan gemaakt. Ditte was er erg blij mee. Het Hello Kitty poppetje markeert een vlekje, want helemaal schoon bleef het niet na een hele dag dragen ;)

Ook speelt ze graag hulphond voor mama. Daar hoort een echte riem bij, dus die maakte ik vanmorgen ook voor haar.


Wellicht komt er nog een polsbandje bij waar het riempje aan vast gemaakt kan worden. Zien jullie ons al gaan op straat?!

dinsdag 17 augustus 2010

Quiltzakje


Eerder blogde ik over mijn eerste patchwork creatie. Het werd een zakje, met roze stofje aan de binnenkant (het zakje kan binnenstebuiten gekeerd worden). Ik reeg roze satijnlint door de tunnels bovenin. Het lint brandde ik aan de uiteinden af, tegen het rafelen. Ook bevestigde ik er een ketting aan met roze poedeltje.

Ditte kreeg het zakje gistermiddag na haar ingreep in het ziekenhuis. Ze was er erg blij mee!

maandag 16 augustus 2010

Dagje ziekenhuis


Vanmorgen om 9 uur moesten we ons melden in het ziekenhuis met Ditte, voor een uitgebreide gehoortest. Dit zou plaatsvinden tijdens een roesje, omdat ze hiervoor zeer stil diende te liggen. Eerst kreeg ze een zetpilletje om suffig te worden, later een verdovende pleister en tot slot de 'slaapprik'. Eenmaal op de behandeltafel werd ze wakker en raakte even in paniek. Gelukkig sliep ze verder, maar direct na het onderzoek was ze meteen klaar wakker. Na wat gegeten en gedronken te hebben, mocht ze naar huis. Op de terugweg in de auto viel ze in slaap en eenmaal thuis ligt ze al uren zeer vast te slapen....
De test zal uitwijzen of haar hersenen de geluidssignalen wel goed doorgeven. We hopen aanmkomende maandag de uitslag te krijgen.

woensdag 11 augustus 2010

Patchwork


Zie hier mijn eerste quiltlapjes. Wat een werk, daar had ik me toch ietwat op verkeken ;) Nu moeten de twee stukken nog in elkaar gezet worden tot een tasje. Aangezien er nog zo'n honderd half afgemaakte projecten liggen hier, wordt het tijd de naaimachine er weer eens bij te pakken....

dinsdag 10 augustus 2010

Zelfgebakken pizza


Samen maakten we het deeg, Ditte rolde het over de tafel uit (vergeet niet eerst te bestrooien met bloem, want het plakt ontzettend!), en belegde het daarna met pesto, gehakt, tomaat, gele en rode paprika, cervelaatworst en geraspte kaas. De pizza smaakte heerlijk!

zaterdag 7 augustus 2010

Nieuwe kaarten


En weer een hoop kaarten, die zo snel mogelijk aan de webwinkel toegevoegd zullen worden.

dinsdag 3 augustus 2010

Vlinder


Het was moeilijk een foto te kiezen, want met mijn nieuwe Olympus komen de mooiste foto's bijna als vanzelf.

Ik ben er over aan het nadenken een afgesloten gedeelte te maken, waar ik ook foto's van ons gezin op kan plaatsen. Al die mooie foto's van Ditte moeten toch geshowd worden ;)
© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/