woensdag 29 september 2010

Hefsttafel

Ditte heeft een herfsttafel in de klas, dus daar moesten spulletjes voor verzameld worden. Terug thuis werd alles op de tafel gestort (heerlijk, al die kleine beestjes die mee kwamen!). Dit is het resultaat:


Ook plukten we deze peren uit onze eigen perenboom (rara, we hebben er maar één, dus moet er ergens in de buurt nog eentje zijn...)

dinsdag 28 september 2010

Allerlei haardingetjes


allerlei klik-klakspeldjes en middenin een klittenbandspeldje


opdrachtje speldjes en elastiekjes


blauwe babyhaarband


babyhaarband met roosje


babyhaarband met gehaakte bloem


babystrikje op klittenband

vrijdag 24 september 2010

Komkommer Krokodillen


Voor Dittes verjaardag wilde ik iets wat niet te veel werk was* en het moest gezond zijn. Meteen dacht ik aan de komkommer krokodillen, die ik eens op deze site zag.

Het maken is simpel: snijd aan de onderkant van de komkommer een stuk uit, zodat deze beter blijft liggen. Snijd daarna de komkommer aan de voorkant in en zet de bek open met doorgeknipte satéprikkers. Maak van een rood snoepmatje een tongetje en zet dit eveneens vast met een prikkertje. Daarna twee oogjes bovenop van rozijnen, vastgezet met een prikker.

Vervolgens een cocktailworstje en kaasje op een vlaggetje rijgen en in de komkommer steken. Ik heb op alle vlaggetjes de naam van mijn dochter en haar leeftijd geschreven.


* ik wist pas 1 dag van te voren, dat ze mocht trakteren, aangezien ze pas 3 keer naar school geweest was

woensdag 15 september 2010

Hieperdepiep Hoeraaaaa!

Ditte wordt vandaag 4 jaar!!!!!




Van boven naar onder: Bambi-taart, kwarktaart (door Sophie versierd), langevingertaart met K3 hagelslag

maandag 13 september 2010

zaterdag 11 september 2010

Nog vier nachtjes slapen ...

.... en dan is het zover: Ditte wordt 4 jaar!!! Gisteren mocht ze vast een ochtendje wennen op school; ze vond het ge-wel-dig. Ze kan bijna niet wachten totdat het maandag is en ze weer mag. Komende vrijdag hoopt ze direct mee te gaan op schoolreisje, naar een grote binnenspeeltuin.

De uitnodigingen voor haar feestje zijn geinspireerd op die van mij toen ik 4 werd: ook dat waren de gele beertjes uit de Nijntjeboekjes. Daarnaast wilden we iets met "1,2,3,4 hoedje van papier". Samengevoegd werd dit het resultaat:


Ook maakte ik deze 2 shirtjes voor Ditte. Bij het witte poezenshirt komt nog een rood cirkelrokje (wat nu slechts half af is), de roze met hond en taartjes is voor haar verjaardag (al wilde ze het zelf liever andersom, want ze vond de poesjes het allerleukst).

dinsdag 7 september 2010

Voor allerlei gelegenheden

Ik ben druk bezig met een aantal opdrachten, spulletjes voor Ditte, aanvulling voor de webshop en cadeautjes voor verschillende gelegenheden.

Hier een greep uit de gemaakte artikelen:


Voor mijn jarige nichtje (2)


speenkoorden


panterprint-haarspelden (zie webshop of Hyves voor meer haarmode)


vlinders op alligatorclip voor Ditte


kikker elastiekjes, meer variaties in de webshop


feestkrullen


Hello Kitty speldjes



rozet in blauw/wit tinten

vrijdag 3 september 2010

Kaarten en nog meer kaarten


Ik postte deze week kaarten naar Taiwan, Duitsland, Amerika en Finland voor andere Postcrossing-fans. Nu mag ik weer wachten op de kaarten die voor mij binnen zullen komen.

Verder ben ik samen met Ditte de hele middag bezig geweest uitnodigingen voor haar verjaardag te maken. Het werd "iets" met Nijntje en "iets" wat ik zelf ook als uitnodiging had toen ik 4 jaar oud werd. Het resultaat zal ik hier aankomende week showen. Aangezien alles vandaag pas op de post ging, is het nogal jammer als de genodigden de kaartjes hier al zien voordat ze het in de eigen brievenbus gevonden hebben.

donderdag 2 september 2010

Textielstiften


Onlangs hadden ze bij Rainbowbabies een leuke aanbieding, van kleertjes en kleurtjes die uit het assortiment gaan. Ik heb een lichtgroen setje gekocht, met een doos textielstiften erbij. Kranten tussen het shirt gestopt en Ditte haar gang laten gaan, met dit als resultaat. Het rokje vindt ze maar "saai" dus wellicht moet daar ook nog iets op.
Het shirtje kan (na heet instrijken) gewoon in de was.
© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/