zaterdag 26 februari 2011

Tilda hondje, boekenlegger en sleutelhanger


Een hondje van Tilda


Een boekenlegger met kralen en meisjes-bedeltje, voor mijn Pip-agenda
 (ik maakte eerder iets met lintjes, maar dat zat niet naar mijn zin)


Een nieuwe sleutelhanger voor aan mijn sleutelbos, met lintjes, kralen en 2 bedeltjes van babyvoetjes en ichtusvisje en Hello Kitty hangertje

woensdag 23 februari 2011

Pot koekjesmix


Vanmiddag ging ik bij een vriendin en haar kids op bezoek om hun nieuwe huis te bewonderen. Ik nam bovenstaande glazen pot met koekjesmix mee.

Ik maakte een lege pot bruine bonen goed schoon en weekte het etiket los in heet water. Vervolgens vulde ik het met de volgende produkten:

* 150 gram bloem
* 1 theelepel bakpoeder
* 1 theelepel zout
* 80 gram donkerbruine suiker
* 80 gram witte suiker
* 100 gram m&m's
* 100 gram in stukjes gehakte melkchocolade
* 100 gram in stukjes gehakte pure chocolade
* 100 gram rozijnen
* 100 gram ongezouten pinda's

Daarna schroefde ik het deksel er terug op, bond er met een elastiekje een stuk stof omheen, inclusief 3 lintjes. Aan het dunste lint bevestigde ik de bereidingswijze:

* Doe alles uit deze pot in een grote kom
* Voeg 100 gram boter en 1 ei toe
* Kneed samen tot een grote bal deeg
* Maak bolletjes en druk ze een beetje plat
* Verwarm de oven voor op 180 graden
* Leg de koekjes op de bakplaat
* Bak de koekjes in 15-20 minuten af
* Smullen maar!!!

Voor Ditte zette ik ook een kom klaar met alle ingredienten, waar ze zelf het snoepgoed nog aan toe mocht voegen. Uiteraard belandde minstens de helft in haar eigen buikje.


resultaat van de koekjes

Het idee deed ik hier op.

zaterdag 19 februari 2011

Minitroesjka's


Deze minitroesjka's maakte ik volgens dit patroon. Al moet ik zeggen, dat de voor- en achterkant bij mij niet precies op elkaar pasten (of ik heb niet netjes genoeg geknipt?). Volgende keer gebruik ik dan ook tweemaal de achterkant waarbij ik deze 1 keer gesloten op het vilt teken.
Ik naaide de matroesjka's dicht met een festonsteek en tekende er gezichtjes op met een textielstift. De applicaties maakte ik van restjes vilt en plakte ik met mijn lijmpistool op een knijper vast.

vrijdag 18 februari 2011

speenkoorden, bambispeldje en kaart


Het rood-wit gestipte speenkoord met rood krabbetje, blauwe speenkoord met witte stippen en lichtblauwe speenkoord met hartjes zijn te koop via mijn KnutselMar Hyvespagina. Het groen-witte speenkoord is reeds verkocht en het Bambispeldje maakte ik voor Ditte (maar kan op verzoek nogmaals gemaakt worden). De kaart is, samen met een paar andere pakketjes, reeds met de post mee.

donderdag 17 februari 2011

Stoffenspektakel


Gisteren was ik met mijn zusje en Ditte naar het Stoffenspektakel in Goes. Ik had er al z√≥veel over gehoord, dat moest vast heel erg de moeite waard zijn (toch?!). En eerlijk is eerlijk: er waren onwijs veel kramen en stoffen in overvloed. Maar als ik de prijzen vergelijk met aanbieders op internet zoals Online stoffen en de Stoffenkraam of de Lapjesschuur, dan is het via internet vaak nog goedkoper shoppen. Ik heb dan ook niet veel gekocht, behalve een metertje roze stof plus nog 3 meter lint. De roosjes en buttons komen van de Action, waar ik samen nog geen 2 euro voor betaalde, en dan kon Ditte ook nog een Kim Possible surpise ei erbij kopen voor slechts 8 cent!

woensdag 9 februari 2011

Theeboeket


Afgelopen weekend gingen we op visite en ik wilde graag een zelfgemaakt cadeautje meenemen. En wat is er leuker dan een theeboeketje voor een echte theeleut? Het is heel simpel zelf te maken: neem een stuk stevig inpakpapier en zet dit vast in een rondje (bij elkaar vouwen van onderen). Houd onderaan een stukje papier over om het boeket aan vast te kunnen houden. Leg nu wat vulling in het boeket (ik deed er van dat nepstro in; overgehouden uit een kerstpakket). Plak de theezakjes van onder aan elkaar vast met dubbelgevouwen plakband en stop nog iets leuks in het midden, wat je eveneens goed vastplakt. Als je dit niet doet, zal het hele pakket gaan schuiven! Pak het tenslotte in met doorzichtige folie.

maandag 7 februari 2011

Houten kralen armbandjes


Ik ben bezig met een aantal projectjes, maar het meeste is nog niet af. Deze 3 armbandjes kan ik alvast wel showen. Voor wie interesse heeft, ze kosten € 2 per stuk. Opbrengst is uiteraard weer voor het goede doel.

vrijdag 4 februari 2011

Tea cup flowers


Gebaseerd op dit berichtje op de blog van Spincushion maakte ik deze 'tea cup flowers'. De naam is afgeleid van de theekopjes die gebruikt werden om de stofrondjes te tekenen en vervolgens de bloemen in elkaar te naaien.

Ik maakte een broche met vier blaadjes, een broche met drie blaadjes en een haarclip met twee blaadjes, wat een strikjes-effect geeft. Ze zijn erg leuk om te maken, dus er volgen er ter zijner tijd vast nog meer!

dinsdag 1 februari 2011

Schoolbankje


Dit oude schoolbankje tikte ik op de kop bij een rommelmarkt op de school van Ditte. Het heeft echt (voor haar tijd) in haar klas gestaan. Het zat niet meer zo mooi in de verf, dus heeft Koos het met witte verf weer mooi gemaakt. Daarna maakte ik er een kussentje bij (roze pluche aan de ene kant en poesjes aan de andere kant), wat met roze lint aan het bankje vastgezet kan worden. Het bankje zit overigens al vol met speelgoed en staat nu in de woonkamer.
© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/