woensdag 3 december 2014

Banketletters voor Sinterklaas



Ingrediënten:

* 1 pakje amandelspijs
* 1 pakje bladerdeeg
* 1 losgeklopt ei
* 1 eetlepel citroensap + citroenrasp van de schil
* 3 eetlepels slagroom

Bereiding:

Leg de bladerdeegvelletjes naast elkaar op het aanrecht om te ontdooien.
Klop het amandelspijs los met 1 ei. Spoel de citroen schoon en rasp de schil boven het spijsmengsel. Knijp de citroen uit (ongeveer 1 eetlepel sap) en doe er 3 eetlepels slagroom bij.
Meng alles door elkaar en rol op tot langwerpige rolletjes.

Leg in elk bladerdeegvelletje een rolletje spijs. Vouw de velletjes nu goed dicht.
Je kunt er ook leuke figuurtjes van maken, maar dit gaat niet erg makkelijk (of je moet het deeg zelf maken in plaats van bladerdeeg te gebruiken!).

Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de broodjes in ongeveer 10 minuten af.


Eet smakelijk!
© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/