zaterdag 7 februari 2015

Havermoutcake



Ingrediënten:

250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram havermout
(50 gram suiker)
naar eigen smaak rozijnen, noten, gedroogd fruit
250 gram gekookte appels (evt. potje appelmoes
125 gram gesmolten boter
1 ei

Bereiding:

Schil de appels en kook ze tot moes. Als je wat zoetere appels gebruikt, hebben ze geen toegevoegde suikers meer nodig. Eventueel kun je er wat kaneel door doen.
Als je teveel gekookt hebt, is het restant ook erg lekker als appelmoes bij het avondeten.
Mijn kinderen zijn echte zoetekauwen, maar vinden deze (ongezoete!) appelmoes waanzinnig lekker!



Ik maakte stoofvlees met aardappelpuree (uiteraard zonder pakjes en zakjes!) en deed daar een flinke schep zelfgemaakte (nog warme) appelmoes bij. Mmmmm!

Meng alle ingrediënten door elkaar. Dit kan gewoon met een lepel, en hoeft dus niet met een mixer te gebeuren. Vet de bakvorm in en druk het beslag er met een lepel stevig in.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak in ongeveer 20 minuten af.



N.B. Als je alles suikervrij wilt, kun je de suiker helemaal weg laten (of een gezondere variant gebruiken). Wil je het wat zoeter, dan voeg je gewoon wat meer suiker toe.

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/