woensdag 13 oktober 2010

Eten is om op te eten (en meer nieuws)

Natuurlijk volg ook ik het ge-wel-di-ge nieuws van de reddingsoperatie in Chili op de voet. Via Journaal 24 op tv en internet heb ik reeds verschillende mannen met hun geliefden herenigd zien worden. Prachtig om te zien, ik hield het niet altijd droog.

Naast al het andere nieuws (Jouri, afscheid Balkenende, het nieuwe kabinet Rutte I) was er iets anders wat mijn aandacht trok. Nederlanders gooien per persoon per jaar zo'n 50 kg voedsel weg. Ongelofelijk!!! Nu gok ik erop, dat wij daar wel onder zitten, omdat we:
1) restjes in de koelkast de volgende dag opeten, bijv. bij de lunch of een beetje creatief als 'nieuw' hoofdgerecht.
2) andere restjes in de diepvries doen, netjes voorzien van datum.
3) groente- en fruitafval, overtollige macaroni, rijst etc. aan onze eenden, kippen, konijn en cavia buiten in de tuin geven.
4) vlees- en kaasrestjes aan de hond en kat geven.
5) oud brood opbakken tot bijvoorbeeld wentelteefjes of croutons of het aan onze tuin-dieren geven, of we gezellig de eendjes en geitjes in het park gaan voeren.
6) dingen die we niet lusten weggeven aan andere mensen, evenals de het eier-overschot, dat we van onze kippen en eend hebben.

Toch betrap ik mezelf erop, dat er heus eens iets over de datum gaat. Zo ruimde ik gisteren ons kruidenrekje leeg, waar enige halflege potjes over-datum stonden. Op deze website kun onder andere een weggooi-test doen en lezen hoe je je eten minder kunt verspillen. Zeker de moeite van het kijken waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/