Pagina's

dinsdag 30 april 2013

Koninginnedag 2013


Vandaag  was het dan de laatste Koninginnedag met koningin (nu prinses) Beatrix; een bijzondere dag. Op deze foto Ditte met gehaakte kroon.


De kroon haakte ik volgens dit patroon.


Gisteravond was er als voorproefje een feestelijke optocht met muziek en vanmiddag om 12 uur mochten alle kinderen een ballon oplaten.


Helaas belandden er veel ballonnen direct in de (nog altijd kale!) bomen...


Daarna hebben we een rondje over de vrijmarkt gedaan en zijn de kids in de draaimolen geweest. Natuurlijk keken we tussendoor op televisie naar de akte van abdicatie, en inhuldiging van koning Willem-Alexander. Vanavond moesten we tot slot nog naar de kinderdisco toe :)


Natuurlijk gingen er allerlei lintjes, gehaakte bloemetjes en vele (oranje) kraaltjes in de haren.


Voor mama nog twee gehaakte kroontjes.


Zowel vandaag als afgelopen vrijdag gingen de shirtjes van de Koningsspelen aan.


De kroon van Feetje die ze op school maakte. Helaas kon ze hem niet op bij de aubade afgelopen vrijdagmorgen, want het regende pijpenstelen. Een kroontje vol crêpepapier leek de juf toch niet zo'n heel slim idee. Gelukkig kon ze haar kroon gisteravond en vandaag alsnog even dragen.


Werkjes op school gemaakt. Ook kregen alle kinderen een mok vol snoep mee naar huis met het nieuwe koningspaar erop, geschonken door de dorpsraad (niet op de foto). De rood-wit-blauwe lintjes kregen ze als aandenken van school.


Een zelfgemaakte trommel van een leeg blik kan op een dag als vandaag niet ontbreken.


Ik heb bij Feetje in de klas geholpen met het schoolontbijt, afgelopen vrijdagmorgen. Daarna hebben we in de klas gezelschapsspelletjes gedaan.


Tot slot: Ballonnen horen erbij!



Hoe hebben jullie deze dag gevierd? Was het extra speciaal dit jaar of niet? 

2 opmerkingen:

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/