maandag 12 augustus 2013

IJskoffie


Na een lange periode van vakantie vieren en genieten was het vanmorgen weer tijd om vroeg op te staan en naar school te gaan. Vooral dat eerste viel voor de kids niet mee ;)
Ook tussen de middag was het weer ouderwets haasten (slechts 1 uur eetpauze, waarin we heen en weer moeten racen, en juffen die de kids altijd veel te laat "laten gaan").

Maar het is ook lekker weer in het gewone ritme te zitten. Weer even wat voor jezelf kunnen doen, na ruim 6 weken de kinderen om je heen gehad te hebben (en met eentje die zeer weinig slaap nodig heeft, is dat soms best pittig!).

Vanmiddag nam ik even een momentje voor mezelf voordat ik de meiden ging ophalen van school en we weer door moesten naar de zwemles. Dit deed ik met een zelfgemaakte ijskoffie.
Ook ijskoffie maken? Lees hieronder hoe het moet:

Recept ijskoffie:

1 kop sterke koffie
8 ijsklontjes
2 bolletjes slagroomijs
scheutje melk

Doe alles in de blender en mix het door elkaar (vooral de ijsklontjes hebben even nodig om te vergruizen. Je kunt ze ook van te voren al fijn slaan). 

Deze hoeveelheid is genoeg voor 2 flinke glazen ijskoffie.

Smakelijk!

3 opmerkingen:

 1. Ook ik ben dol op ijskoffie en maak het ook zelf!
  Leuke plek heb je hier, ik ga nog even rondstruinen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook wel eens bij de schoolpoort staan wachten, en dat ze dan veel te laat 'uit' gingen! Best vervelend, zeker omdat we dan vaak zwemles hadden, en daardoor te laat kwamen!

  Dat recept klinkt heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey lady!
  Ah jullie zijn weer terug in het "oude" ritme... ik heb hier nog 1 week, dan gaat mijn kleintje weer naar school.. de oudste heeft dan nog een week extra.. ik heb hier precies het zelfde, ik heb hier ook 2 kleintjes die niet zo veel slaap nodig hebben... maar ik laat ze weer een beetje wennen, vroeger er in en weer vroeg er uit...
  Enne die ijskoffie, heerlijk, ik maak het nooit zelf eigenlijk, maar nu ga ik het zeker proberen! dank je wel voor je recept!
  Fijne dinsdag!
  Liefs,
  kimmie

  BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/