dinsdag 27 februari 2018

Dierentuin Nordhorn (net over de Duitse grens)


Vorige week zijn we een paar dagen op vakantie geweest naar Bad Bentheim, net over de grens in Duitsland. Nooit geweten, dat het zo'n populair plekje is waar heel veel Nederlanders naar toe gaan. Gezien de reacties die ik kreeg op mijn Facebook pagina is het ook een geliefd vakantieverblijf van veel van mijn vrienden. Sterker nog, op het moment, dat we uit de auto stapten, kwamen we al bekenden tegen!

In dit bericht wil ik jullie meenemen naar het dierenpark in Nordhorn, wat om de hoek lag van ons vakantieverblijf. Ik had zoveel foto's genomen, dat het lastig kiezen was. 


Schaapjes aaien.


Lama's en alpaca's. Mara's (soort reuzen-cavia's) waar je zo tussen kunt lopen. 


Mooi aangelegde paadjes. Ook toegankelijk met de rolstoel (wel hobbelig).


Schildpadden kijken.


Even in de boomhut klimmen.


Paarden en ezels.Schattige biggetjes die je kon aaien en waar je tussen kon lopen. 


Boerenschuur.


Ooievaar op het nest. 


Véél cavia's en ook een hoop baby's.


Het was zo koud, dat het water bevroren was. 


Gelukkig konden we even opwarmen in het knusse restaurantje.

Met een lekkere tosti erbij. De prijzen waren schappelijk.


Een grote volière vol parkieten waar je in kon lopen. Ze waren zó nieuwsgierig, dat ze allemaal op mijn rolstoel gingen zitten. 


Heel veel parkieten in verschillende kleurtjes. Een vrolijk gezicht.


Een grote speeltuin, waar het nu erg rustig was, omdat het in deze omgeving geen vakantie was.


Een luiaard met baby. 


Onze hond vond de wolven erg interessant. Erg leuk trouwens, dat honden hier welkom zijn. Er zijn echter enkele gebieden waar ze niet in mogen omwille van de veiligheid van de dieren (zoals bijvoorbeeld het apenverblijf en de parkieten-volière).


Onze dochters van 11 en 8 hebben enorm genoten van de dierentuin. Ik zou het dan ook zeker aanraden hier naar toe te gaan als je in de buurt bent. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Deze ligt heel wat lager dan die van een Nederlandse dierentuin. Het park zit een beetje tussen een kinderboerderij en een dierentuin in, zoals wij die"Im Holland" kennen.
Als je gehandicapt bent en je kunt dit aantonen (bijvoorbeeld met je gehandicaptenparkeerkaart), krijg je gratis entree. Onder de 4 jaar zijn kinderen gratis. Er zijn veel plaatsen waar je echt dicht bij de dieren kunt komen en ze aan kunt raken. Bij de kassa kun je een schema meenemen van de verschillende voedertijden, gedurende de dag door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/