Pagina's

vrijdag 20 mei 2011

Figuurkoekjes bakken


Benodigdheden:

200 gram bloem
1 mespunt zout
1 zakje vanillesuiker
75 gram witte basterdsuiker
125 gram boter
1 ei
bakpapier
evt. rozijnen, smarties, noten of ander 'vulsel'


Bereidingswijze:

Snijd de boter (op kamertemperatuur) in stukjes.
Doe de bloem, zout, vanillesuiker, basterdsuiker en stukjes boter in een grote kom. Kneed alles tot een flinke bal deeg. Meng vervolgens de extra vulling er doorheen. Wij kozen voor een knetter-mix die eerder een bak ijs toebehoorde (de 'knetters' gaan wel verloren tijdens het bakproces!). Het kneden kan overigens best een poosje in beslag nemen totdat het deeg goed zacht is en niet meer brokkelt.
Maak nu vormpjes van het deeg of rol stukjes deeg tot een balletje en druk ze een beetje plat.

Leg alles op de bakplaat in een op 200 graden voorverwarmde oven en bak in ongeveer 15 minuten af (ligt een beetje aan de dikte van de koekjes).


Wij stopten een deel van de koekjes in een cellofaantje met strik erom heen voor de zieke juf van Ditte, die deze week een operatie moest ondergaan. De rest smulden we lekker zelf op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/