woensdag 2 november 2011

Dankdag voor gewas en arbeid


Vandaag was het Dankdag voor gewas en arbeid. Wat hebben we een hoop te danken en wat krijgen we elke dag weer een zegeningen van de Heere.

Ik ben dankbaar, dat ik een fijn gezinnetje mag hebben, dat ik in een welvarend land als Nederland woon, met een dak boven mijn hoofd en elke dag eten op tafel (ook in deze tijden van crisis hebben we het hier nog erg goed!), voor mijn huisdieren waar ik elke dag weer van genieten mag, voor het uit kunnen oefenen van mijn hobby's (ook al heb ik er een paar op moeten geven), voor het elke week in vrijheid naar de kerk mogen gaan, voor het bijzonder onderwijs, dat we hier nog hebben en voor zoveel meer...Vanmiddag was er een jeugdmiddag vanuit de kerk en school. Samen met Ditte ging ik hiernaar toe. Ik stond bij het werkje 'eierkoeken versieren'. Op de foto zie je de eierkoek van Ditte. Verder heeft ze niets geknutseld; ze heeft weer flink last van haar astma en is nogal hangerig en hoest erg veel.


En waar ben jij dankbaar voor?!

4 opmerkingen:

 1. we mopperen altijd wel veel, maar er is gelukkig genoeg om dankbaar te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Meis, wat een mooi stukje!
  Ik ben dankbaar dat ik twee mooie kinderen heb mogen krijgen, een leuke man heb die een goede vader voor hun is.
  En dat ik een leuke parttime baan heb en daardoor in de gelegenheid de kinderen smiddags uit school te kunnen halen en van ze mag genieten. Ik ben blij en dankbaar dat we allemaal gezond zijn, een dak boven ons hoofd hebben, lekker kunnen eten en dat zelfs de verwarming is huis aan kan. Zo nu en dan kunnen we leuke uitjes doen zoals binnenkort weer een weekendje weg. Ik ben dankbaar voor de goede vrienden die ik heb en voor de fijne buurt waarin we leven..... Nu ik het zo terug lees, wat ik heb ik het toch goed, al zie ik dat niet altijd zo.
  Even een eye opener! Thankxxxx Liefs Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben dankbaar dat ik leef, voor de seizoenen, de omgeving waar we wonen, voor alle kleine dingen die als verrassinkjes je dag aangenaam maken, onze gemeente, mijn werk, alle mensen die in zomaar ontmoet. Er is zoveel, ik weet niet waar ik moet beginnen en eindigen.
  Hartelijks

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons is er gisteren in de kerk gebeden voor dankdag. De kinderen van de kindernevendienst mochten ook een papiertje inleveren en dat gaf prachtige antwoorden. Natuurlijk de gewone dingen, maar sommige kindjes waren ook blij met bijv. hun transformer auto ;-)
  Zelf ben ik o.a. dankbaar dat ik een lieve familie om me heen heb, een paar fijne vriendinnen, met plezier naar m'n werk ga...

  Een fijne maandag!
  liefs Insoon

  ps: van 't weekend ben ik in 'Geknipt voor jou' begonnen en ik vind het een leuk boek :-)

  BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/