vrijdag 17 augustus 2012

DWZI - Waterpret, PiF en rokjes


De scholen zijn hier in het zuiden weer begonnen, en ineens komt daar dan die hittegolf aan. Nu het weekend ingeluid is, gaan we er lekker van genieten. Vanavond werden de meiden voor het slapen gaan door papa nog even lekker afgespoeld met de tuinslang.


Deze week werd ik nóg een keer verrast door de postbode. Ik wist niet dat het pakketje eraan kwam, dus dat was dubbel feest! HS van Sa Leaf stuurde mij dit waanzinnig toffe Pay it Forward cadeautje. Het bevatte naast een leuke kaart een rokje voor echte prinsessen meisjes plus nog een bijpassend rokje voor de pop (de pop op de foto is uiteraard uit eigen collectie ;)). En zeg nou zelf: welk peuter- of kleutermeisje wordt daar niet helemaal happy van?!


Daarnaaast zette ik deze week de laatste hand aan een paar half-afgemaakte rokjes, allen voor Ditte.

Linksboven is een rokje gehaakt met allemaal vaste steken en onderaan een sierrandje.
Rechtsboven was een te klein jurkje van Feetje, waarvan ik het bovenstukje losgetornd heb. De onderjurk alleen zou als rok voor haar nogal lang worden, dus werd deze voor Ditte. Ik zoomde de rok om en zette er elastiek in. Aan beide zijkanten naaide ik nog een stuk elastiek van 10 cm voor een rimpel effect (wie goed kijkt, ziet dat ze deze rok aan heeft op de bovenste foto collage).
Tenslotte naaide ik een Olivia rokje volgens een patroontje van Emma en Mona.


Hier de achterkant van de rok. In totaal zijn het 12 verschillende stroken. Het enige dat er nog moet gebeuren is een elastiek erin rijgen. Maar het bleek toch wat strak te zitten met al die dikke lagen stof. Dus moet ik eerst ofwel op zoek naar dunnere elastiek, of ik maak er een losse tailleband aan.


DWZI is een terugblik op de afgelopen week. Lees hier meer.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er super uit! Genieten maar, liefs Els

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als dat geen waterpret is! Leuk!
    En mooi rokjes, zo'n pandjesrokje staat hier ook nog op het programma. Toffe PIF van Hanne, daar gaat mee gespeeld worden!

    BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/