dinsdag 14 augustus 2012

Vakantieverslag en meer

Eindelijk tijd om mijn blog bij te werken. Hier een fotocollage van onze vakantie in Duitsland. De ene dag was het frisjes, de volgende dag brachten we puffend in het zwembad door. Een beetje net als de vakantie thuis, dus ;)

Ook thuis vermaakten we ons opperbest: we gingen bij goed weer naar het zwembad of het strand, we voerden de geitjes in het park, knuffelden met het konijn, hingen de was in het zonnetje te drogen, speelden wat en bouwden overal tentjes en hutjes.

Vorige week dinsdag was het behoorlijk fris, maar desondanks beleefden we een hoop plezier bij Deltapark Neeltje Jans. We zagen zeehondjes kunstjes doen, bewonderden vissen in het mega aquarium, maakten een rondvaart met de "Christiaan B", verbaasden ons over de stuntspringers bij de High Diving Show en speelden in het waterpark. Ditte ging van de super waterglijbaan af in een bootje, samen met opa. Eigenlijk was deze attractie pas toegankelijk vanaf 7 jaar, evenals de orkaanmachine (maar daar is zelfs Feetje mee in geweest!).


Ook volgden we de wielrenners van de Eneco Tour 2012. Ze raceten praktisch langs ons huis. Ik heb Contador zo snel niet kunnen spotten ;)


Bij slecht weer knutselden we het een en ander in elkaar. De bovenste stofkaarten zijn van Ditte. De onderste van mij. De plaatjes op het blauwe blad kregen we van Els. Ditte was er reuze blij mee, dus Els.

De kaarten op bovenstaande foto maakte ik van stof. Ik knipte de stof uit en plakte ze op de kaarten vast met een Pritt stift. Daarna ging ik er met de naaimachine overheen met verschillende siersteken. Tenslotte plakte ik er nog wat stickers en dergelijke op. De eerste kaart ging naar Els, de tweede was voor mijn PIF project. Ik denk, dat deze samen met de andere spulletjes inmiddels bij de ontvanger is aangekomen, maar voor de zekerheid houd ik het nog even stil. De andere deelnemers aan mijn PIF ontvangen tussen nu en de komende paar maanden ook post. Wanneer? Dat blijft nog een verrassing!


Ook maakte ik een hele stapel enveloppen van oude tijdschriften. Vooral dit blad heeft mooie plaatjes en stevig papier.

De achterkant van de enveloppen heb ik met tape vastgeplakt (met alleen Pritt vertrouwde ik het niet helemaal).


En voor de tweede keer in korte tijd werden wij verblijd met post van Els. Dank daarvoor!!!

Op vakantie lazen we in een tijdschrift over een mega kruidenpot voor in de tuin. Mijn moestuinproject is jammerlijk mislukt. We hebben gewoon te weinig zon op de plaats waar de groente zou moeten groeien. Deze pot staat daarentegen wél in de volle zon.
De zinken teil komt uit de kringloopwinkel van mijn schoonouders. Onderin liggen potscherven, daar overheen flink wat potgrond en tenslotte hebben we de verschillende kruiden erin geplant.De vakantie is sinds gisteren voorbij en Ditte is begonnen in groep 3. Ze vindt het allemaal nog wat te makkelijk naar haar zin, maar het zal vast snel moeilijker worden ;)
Van de juf kreeg ze onder andere dit boekje mee naar huis om thuis met lezen te oefenen. Erg leuk!


Vandaag werd ik heel blij van de postbode die langskwam. Hij bracht maar liefst twee pakketjes voor me mee! Kijk ook eens hoe mooi die bovenste enveloppe versierd is, helemaal dichtgestikt met behangpapier. Zo origineel, dat moet ik onthouden!


Het onderste pakketje bevatte een prachtig kleedje van Charando, dat ik bij haar give away gewonnen had. In het echt is het nog mooier dan op de foto. Wat een werkuren moeten daarin gezeten hebben. Echt super-de-super, dat ik dat zomaar gekregen heb!


Het staat erg leuk in de prinsessenstoel van de meiden.


Of op een tafeltje. Of waar eigenlijk niet...


Het tweede pakketje was een ruil met Neeltje. Zij maakte een superleuke fietszadelhoes voor Ditte. Haar oude hoes is een tijdje terug kapot gegaan, en ik had nog altijd geen nieuwe voor haar geregeld. Het blijft overigens nog een paar weekjes in de kast liggen tot haar verjaardag. Ze heeft namelijk een nieuwe fiets gevraagd. Het nieuwe zadelhoes is een kleine extra verrassing. 
In ruil hiervoor krijgt zij van mij een pakketje hobbybladen toegestuurd.


Zoals ik in mijn vorige blogberichtje reeds schreef, ben ik (eindelijk) begonnen met het haken van stokjes. Een makkelijk begin leek me de wristwarmers van Roest. Alleen vrees ik, dat ze voor mij toch iets te smal uit zullen vallen. Maar wellicht passen de kids ze wel. Vinden ze vast niet erg ;)
Vervolgens begin ik voor mezelf gewoon opnieuw. Daarna wil ik ofwel de granny squares gaan proberen of deze poncho. Ook zooo gaaf (als ik het aandurf?!).

5 opmerkingen:

 1. O jij bent verwend zeg; wat fijn!
  mooie vakantie foto's ook..was vast genieten!
  Je knutsels zijn ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, leuke en mooie vakantiefoto's!!! En wat ben jij al creatief geweest!!! Wens je dochter nog veel schoolplezier en succes!
  Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een tof blogbericht... mooie vakantiefoto's, leuke creaties, toffe postpakketjes, die zomer kan in elk geval niet meer stuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoveel nieuws ineens! Leuk om te lezen.

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn te horen dat jullie er blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/