zaterdag 20 juli 2013

Homemade bowl


Heerlijk voor de zomerse dagen, een verjaardag of bij de barbecue: eigengemaakte bowl. 
Het is simpel en snel te maken, met of zonder alcohol.


Zelf bowl maken:

Schil en snij fruit naar keuze (banaan, appel, ananas, aardbeien, bramen, frambozen, perzik of wat je maar lekker vindt en/of in huis hebt liggen).

Doe alles in een grote glazen schaal en giet er een flinke hoeveelheid limonade bij. Wij gebruikten koolzuurhoudend sap uit een pak. Je kunt het ook met water of spa-rood en (reeds verdunde) aanmaaklimonade maken. Gebruik je vruchten uit blik, dan zou je het bliksap er nog door kunnen mengen.
Voor volwassenen kun je variëren met alcoholhoudende drankjes, zoals rode of witte (prikkel)wijn (sangria-variant).

De bowl komt het best tot zijn recht als je hem een paar uur in de koelkast laat staan. Zo kan het (prik)sap in de vruchten trekken.

6 opmerkingen:

  1. Ik doe er meestal een beetje dubbelfris door. Daar ziet iets een sprankeltje in. prikt een beetje. Leuke foto!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmmm, ziet er heerlijk lekker én fris uit! Leuk dat je het kaartje al ontving, en ja, ik vond de prent ook heel toepasselijk voor jou ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn moeder maakt dit ook wel eens, heerlijk! Helemaal met dit warme weer :-)

    BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/