dinsdag 16 juli 2013

Krabben en visjes vangen


Een leuke bezigheid voor in de vakantie: krabben vangen. Wij vingen ze in de Grevelingen (daar is het water brak, zeg maar"half-zout" (zoet en zout water dat vermengd is). Maar in de zee (zout) of zoet water zitten ze eveneens).


Zelf krabben vangen:

Neem een stevige stok (bijvoorbeeld een stuk bamboe) en knoop hier een stukje visdraad aan. Bind er iets lekkers aan, zoals een stukje (afgekloven) spare rib of ontbijtspek. Als er krabben in het water zitten, zullen ze zeer snel happen. 
Haal de hengel omhoog en vis de krab verder op met een netje (voordat je het weet, heeft hij namelijk al weer losgelaten!). Bang dat het visnetje scheurt, hoef je niet te zijn. Wij vingen zeker een stuk of 20 krabben achter elkaar, en het netje is nog steeds heel.


Vele krabben in een emmer. Wel netjes terugzetten nadien, natuurlijk! 
(of opeten?!)


Aangezien we de smaak goed te pakken hadden, gingen we kort daarop visjes vangen. Dit keer in de Oosterschelde. Niet ver van ons vandaan staan een aantal bakken, die bij eb droogvallen. Daarin kun je gemakkelijk visjes bekijken of vangen. 


We vingen er veel en gooiden ze daarna netjes terug.


(op de foto de bakken met vissen bij de zee).

Tot slot gingen Koos en Ditte nog langs de sloot en vingen daar nóg meer visjes. Die laatste namen we wél mee naar huis en deden we in een grote bak.

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat krabbetjes en visjes vangen. Vinden m'n nichtjes ook zo mooi :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om met mooie weer met water bezig te zijn.
    De kids doe je er een groot plezier mee!

    BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/