zaterdag 30 november 2013

DWZI #43 - Gehaakte mutsjes en poncho


Deze week zag ik...  een rij vrolijke mutsjes op mijn bureau, boven mijn laptop.


Hier de mutsjes nog even naast elkaar.


"Helaas" zijn mijn mutsjes inmiddels weg. Ze waren namelijk voor de Goedgemutst breicampagne 2013. De mutsjes worden in januari 2014 op de flesjes van Innocent drinks verkocht. Van elk verkocht flesje gaat er 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds (jullie weten wel "van Geer en Goor";) ).


Hier nog een paar mutsjes 'in de boom'.


Ook haakte ik een knalroze poncho voor Ditte met een witte sierrand van onderen.


Hier een detailfoto van de poncho. De steken van de sierrand keek ik een beetje af van een patroon en bedacht ik verder al hakende spontaan bij elkaar.


De draad is superzacht en voelt heerlijk. Er is echter één maar: het splijt énorm, dus haakt niet echt lekker weg (lees: het was bij tijd en wijle onwijs frusterend!). Ik had 3 bollen roze en 2 bolletjes wit en heb alles opgehaakt in de poncho. Het was dan ook een beetje passen en meten op het laatst om goed uit te komen (ik had er nog een grote witte roos op willen zetten en wenste iets meer roze aan de onderkant, maar daar had ik niet meer genoeg voor, helaas). Het garen kocht ik van de zomer op vakantie in Duitsland, dus even wat bijkopen was er ook niet bij. Toch ben ik niet ontevreden het het eindresultaat, en Ditte? Die zit nu heerlijk in haar poncho "te chillen" op de bank.DWZI is een terugblik op de afgelopen week. Lees hier meer.

2 opmerkingen:

  1. Prachtige poncho: snoepjesroze. Lastig hoor, als het garen zo splijt! Maar het is heel mooi geworden. Die mutsjes zijn grappig zo op een rijtje. Vooral die lichtblauwe met het witte pluimpje. Heel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig zeg, al die kleine mutsjes :-) en wat zal die poncho heerlijk zitten!

    BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/