vrijdag 1 november 2013

Retro uit eigen kast #10 - Poezie albums


Ineens moest ik er zomaar aan denken: Mijn oude poëzie albums. Uren heb ik er vroeger doorheen gebladerd, en nog eens, en nog eens en nog eens. Het blééf gewoon mooi, al die versjes, speciaal voor mij!

Het rode boekje is mijn eerste album, het blauwe mijn tweede (in groep 4 ben ik verhuisd naar een ander dorp, dus kon ik weer opnieuw beginnen).


Hoe schattig: een versje helemaal voorin, geschreven door mijn moeder. Ik kreeg dit album van Sinterklaas toen ik 5 jaar oud was. Ik schreef mijn naam er zelf onder, kijk maar :)


Een pagina door mijn papa gemaakt.


Mijn opa was een kei in verhaaltjes en gedichten maken. Speciaal voor mij verzon hij dit prachtige Smurfen gedicht (in die tijd had ik ook een hele grote Smurfen knuffel. Best kans, dat ik in die tijd stiekem fan was van de blauw-witte wezentjes?!).


Dit goud omrande handje vond ik vroeger ook zó mooi.


Mijn (inmiddels overleden) tante verzon een gedichtje speciaal voor mij. Ze was erg creatief en kon ook bijzonder goed tekenen. De tekening lijkt echt sprekend op de vijfjarige ik!


Dan hier mijn tweede album: één van de eerste bladzijden was voor mijn meester uit groep 4.


Een pagina van een vriendinnetje met een mooie kaart. 


Mijn meester uit groep 8 was ook zo'n teken-talent! Hij was beroemd om zijn "neuzen-bomen" die hij in ieder poëzie album weer neerpende. Iedereen wilde graag zo'n plaatje in zijn of haar album hebben staan!
Hij verdiende dan ook zeker de laatste pagina in mijn album!

Overigens is Ditte inmiddels helemaal enthousiast over mijn albums. Ze wil graag een eigen poëzie album om het te laten vullen door familie en vriendinnetjes. Superleuk, natuurlijk!  en zoveel origineler dan die vriendenboekjes.
Het valt alleen niet mee nog een mooi poëzie album op de kop te tikken vandaag de dag. Bij het postkantoor hier op het dorp liggen er toevallig een paar, maar die vind ik niet mooi. Iemand een idee waar ik ze (al dan niet online) kan bestellen?Retro uit eigen kast is een initiatief van Maar Niet Van Grijs.

10 opmerkingen:

 1. Ik heb mijn 2 albums ook nog steeds, zo dierbaar en zo leuk om af en toe eens in te bladeren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oja, superleuk. Heb er laatst een zien liggen bij de kringloop. Misschien eens op marktplaats kijken? Succes en fijn weekend.

  Groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oo heerlijk zo'n poezie album! Ik heb die van mij ook nog (ga hem weer eens opzoeken). En lag me suf om de gedichtjes en stickertjes en plaatjes. Doorgedrukte stiften zodat de eerst volgende persoon al zo'n niet meer witte pagina had. Omgevouwen hoekjes, tip tap top m'n inkt is op....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo super leuk,ik heb hem ook nog,echt iets om te bewaren

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is lang geleden, die heb ik ook nog ergens in mijn kast liggen! Mijn overgroot oma's en opa's (inmiddels al overleden) hebben er ook nog in geschreven. Altijd leuk om zoiets terug te zien. Vanmiddag even opzoeken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig he die oude poeziealbums, ik heb gelukkig mijn oude exemplaren ook nog bewaard. Vol met Mickey Mouse stickers en plaatjes van Vera de muis.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuke herinneringen! En dan moet toch ergens te vinden zijn, dan kan Ditte het weer helemaal hip maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om zo even mee te kijken in jouw poëzie-albums! Ik heb er ook nog 1 van de lagere school. Iets om zuinig op te zijn. Mijn nichtjes en neefje hebben vriendenboekjes, maar persoonlijk vind ik zo'n poëzie-album veel leuker :-)

  Misschien hebben ze bij Bol.com ook wel van die albums?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk he, die albums! De mijne staat hier: http://07022211.blogspot.nl/2013/02/poesiealbum-nostalgie.html
  Voor mijn dochters maakte ik het afgelopen jaar zelf albums, op mijn blog staat een tutorial.
  http://07022211.blogspot.nl/2013/02/poesiealbums.html
  http://07022211.blogspot.nl/2013/01/test-dummy.html
  Hopelijk heb je er wat aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk!
  Voor mijn nichtje heb ik er eentje in Action gekocht.
  Voor mijn zoon heb ik een effen boek gekocht bij Ava en die ga ik dan een beetje pimpen.
  Groetjes Frullemieke

  BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/