zaterdag 26 oktober 2013

Patchworktasje


Bovenstaand tasje maakte ik voor Ditte. Hier past precies haar zondagsschool boekje in,al dan niet met nog wat losse spulletjes erbij. De verschillende lapjes knipte ik op maat en naaide ik vervolgens aan elkaar. 
Ik heb op de één of andere manier altijd een beetje angst voor ritsen inzetten. Maar ik besloot, dat het tijd werd me er toch eens aan te wagen (handmatig had ik het al wel een paar keer gedaan, maar met de naaimachine niet).

Het was even puzzelen hoe ik het moest doen, met een dubbele laag stof en de hengels, maar uiteindelijk is het me toch gelukt!!! Nog niet helemaal precies zoals ik wilde, maar al doende leert men, toch?!


Het tasje naaide ik voor Dittes verjaardag, dus eigenlijk loop ik gewoon heel erg achter met berichtjes plaatsen.

Vandaag kroop ik weer eens achter de naaimachine, maar hij loopt al een tijdje ontzettend stroef. Ik heb alles geprobeerd: boven- en onderdraad meermalen opnieuw ingezet, nieuwe naald erin, andere stof, ander garen etc. Daarna de boel uit elkaar gehaald, stofvrij gemaakt en ingevet met olie.
De naaimachine loopt nu wel iets soepeler, maar echt lekker gaat het niet. Erg balen, dus! Wegbrengen voor een onderhoudsbeurt lijkt me nauwelijks nog de moeite. Dan kan ik net zo goed een nieuwe kopen, vrees ik. 
Als iemand nog tips heeft, hoor ik ze uiteraard graag!


De binnenkant van het tasje heb ik met lichtroze stof gevoerd.

Overigens is het wel een beetje jammer, dat ze eigenlijk het liefst een nette tas van mama -net als mama- meeneemt op zondag naar kerk ;)

3 opmerkingen:

 1. Lijkt me leuk om dat ook eens te proberen, werken met stof. Alleen heb ik geen naaimachine en heb ik totaal geen ervaring erin. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe het je niet na. Heel speciaal tasje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een enig tasje heb je voor haar gemaakt!
  Liefs,
  Kimmie

  BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/