vrijdag 13 december 2013


Tetteretet!!! 

Dit is Olli de olifant, gehaakt volgens dit (gratis) Engelstalige patroon van Ravelry.

Nu is amigurumi haken niet mijn sterkste kant (alleen de naam kan ik al bijna niet schrijven of uitspreken ;) ). Maar Ditte wilde zó graag een Olli knuffel (en de echte Olli is ofwel moeilijk aan te komen danwel veel te duur naar mijn zin), dat ik me er enige tijd geleden toch eens aan besloot te wagen. Inmiddels lag Olli al weken (maanden?) in mijn haakmand, helemaal klaar, maar met veel te bolle ogen. 
Van de week heb ik eindelijk zijn ogen er eens afgetornd en nieuwe oogjes erop gemaakt (in het originele patroon worden plastic oogjes gebruikt, maar ik vind gehaakte ogen er beter bij passen. In eerste instantie haakte ik rondjes, maar dat zag er nogal apart uit. Nu heb ik halve cirkels tot en met 18 steken doorgehaakt, met een zwart garen in het midden erop geborduurd).

Olli slaapt inmiddels heerlijk bij Ditte in bed. Nu nog op zoek naar een leuk knuffel-patroontje voor Feetje!Tussendoor haakte ik een lekker dikke warme sjaal met knopen. Ik gebruikte hiervoor enorm dik (zacht) garen van de Action.
Ik haakte stokjes en lossen, zonder echt een patroon te gebruiken (ik wilde eerst dit patroon van Fiber Flux gebruiken, maar mijn sjaal trok hierbij steeds helemaal scheef. Dus besloot ik het zelf gewoon een beetje anders te doen).


De kleur is in het heel mooi donkerblauw (door de flitser lijkt het wat valer).
De knopen naaide ik er naderhand op. De gaten zijn dik genoeg om de knopen in elk gewenst gat vast te maken.


De hond hoeft het ook niet meer koud te hebben. Maar of ze het leuk vindt?! ; )
Tenslotte maakte ik een kaartje voor een pasgeboren meisje. Links borduurde ik er 3 vierkantjes op. 

Nu wordt het tijd nog een stapel Kerstkaarten te maken met de kinderen, om volgende week uit te delen op school (bij Ditte in de klas is het de gewoonte alle kinderen een kaart te geven. Hoe ik dat bij Feetje ga doen, weet ik nog niet. Zij zit in groep 1, en na de Kerstvakantie gaat haar klas splitsen in groep 1a en 1b. De nieuwe groep 1 leerlingen gaan dan allemaal naar een apart klasje. Er komen momenteel elke week nieuwe kindjes bij, en ze zitten inmiddels bijna aan de 40 kinderen!).

4 opmerkingen:

 1. Oh, Olli is leuk :-) En die sjaal is echt wel tof geworden zeg! Dat soort dingen bij hondjes om doen is altijd leuk hè? Lief hondje trouwens! <3 en het kaartje is ook erg mooi geworden!
  Groetjes Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, dat hondje met het sjaaltje. Grappig.

  Ik vind Olli ontzettend lief eruit zien. Eigenlijk viel ik gelijk voor die wat droevige oogjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, die Ollie is echt schattig ♥ Daar is Ditte vast blij mee! Ben benieuwd wat je voor Feetje gaat maken. Die sjaal ziet er lekker warm uit. En hebben jullie al kerstkaartjes gemaakt? Feetje zit wel in een grote groep zeg. Gelukkig wordt dat in 't nieuwe jaar gesplitst.

  Een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/