zaterdag 20 februari 2010

Kruidkoek















Vroeger bakte ik met mijn beste vriendinnetje regelmatig een kruidkoek. Vooral het beslag viel bij ons erg in de smaak. Helaas heb ik haar recept niet meer. Een ander recept heeft mijn smaakpapillen nooit overtroffen. Maar wellicht is dat ook gewoon jeugdsentiment. Hier volgt een goed alternatief.

Benodigdheden:
300 gram zelfrijzend bakmeel
225 gram lichtbruine basterdsuiker
1 eetlepel speculaaskruiden
1 snufje zout
2 eieren
100 ml melk
10 gram boter

Bereidingswijze:
Klop met een mixer het bakmeel, de suiker, de speculaaskruiden, het zout, de eieren en de melk door elkaar. Naar gelang je smaak kun je door het beslag een paar handjes rozijnen mengen.
Besmeer de binnenkant van een cakevorm met boter. Giet het kruidkoekmengsel in de vorm.  Bak de kruidkoek in ca. 80 minuten gaar, op 150 graden.
Controleer met een sateprikker of de kruidkoek gaar is. Als de prikker schoon uit de koek komt, is deze goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/