zaterdag 14 januari 2012

Appel rozijnen muffins

appel-rozijnen muffins
 

Benodigdheden:

  • 250 gram bloem
  • half zakje bakpoeder (7,5 gram)
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml melk
  • 75 gram boter
  • 1 ei
  • 150 gram rozijnen
  • 2 appels
  • muffinvormpjes
Bereiding

Doe de bloem, het ei, het bakpoeder en de kaneel in een beslagkom. Snijd de boter in stukjes en gooi het erbij. Was de sinaasappel mét schil af onder de kraan. Rasp vervolgens de schil boven de beslagkom. Pers daarna de sinaasappel uit (ongeveer 100 ml sapl) in een maatbekertje en vul aan met melk tot 200 ml. Doe ook dit in de beslagkom. Meng alles goed door elkaar.
Voeg nu de rozijnen toe en rasp de appels in kleine stukjes (te grote stukken zijn te zwaar voor het beslag en zakken tijdens het bakken naar de bodem). Meng dit nu door het beslag.

Verwarm de oven voor op 200 graden en doe de muffins in de vormpjes (als je geen papieren vormpjes gebruikt, niet vergeten de boel even goed in te vetten met boter en bloem).
Bak de muffins af in 20 minuten.

In plaats van appels kun je bijvoorbeeld ook gedroogd fruit of stukjes chocolade of noten gebruiken.

Ik heb mijn muffins losjes gebaseerd op dit recept.



Niet vergeten, morgen is de laatste dag, dat je je kunt opgeven voor mijn give away.

2 opmerkingen:

  1. Het water loopt me in de mond-op dit vroege tijdsptip al want je muffins zien er heerlijk uit. Beter dan al die kant en klaar bakmixen. Geniet ervan en van een mooie zondag-xxx-Sil.

    BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/