maandag 16 september 2013

7 jaar: taart, hamburgercakejes en meer


Hiep hiep hoera: Ditte is gisteren 7 jaar geworden! 
Ze mocht haar eigen mini-cake versieren met fondant, kleurstiften, glitters en meer. Daarna ging er een grote 7 in met daarbij nog 6 roze glitterkaarsjes.


Koos stak alle kaarsjes aan, waarna Ditte ze uit mocht blazen.


Ook de andere kindercakejes werden vlijtig versierd door de dames hier in huis.
Voor de grote mensen maakte ik met Ditte monchoutaart en appeltaart.

---


Vandaag mocht Ditte trakteren op school. Op het bord hing een verjaardagsslinger.


Ze wilde graag cakejes trakteren. Na wat googlen, kwamen we uit op deze site. Het origineel komt hier vandaan. Daar staat ook de template voor de frietzakjes.

Ik bakte in totaal 27 cupcakes (3 x 9 siliconen vormpjes in mijn mini oven). Hiervoor gebruikte ik 300 gram zelfrijzend bakmeel, 300 gram suiker, 300 gram boter en 6 eieren.
Ook bakte ik nog 9 flinke cakejes met cacaopoeder*. Deze sneed ik na afkoelen in drieën; zij dienden als "hamburger".

Ik sneed de cupcakes doormidden. De bodem was een laagje gewone cake, dan de sla (groene fondant), daarna de bruine cake (hamburger/vlees), vervolgens de kaas (gele fondant), de ketchup (rode fondant) en als topper het bovenste stuk cake.
De fondant en cupcake vormpjes (roze/paars geblokt) bestelde ik online bij Jamin. Prima service voor een prima prijs!

Ik knipte de templates uit voor de frietzakjes, zette ze in elkaar en stopte er chips-frietjes in. De kinderen waren er in eerste instantie niet zeker van of ze nu echte hamburgers met echte friet kregen of dat het toch wat anders was. De juf was er van overtuigd, dat Ditte later vast en zeker bij de Mc Donalds zal gaan werken. Wat door Ditte overigens met een ferm "NEE" werd beantwoord! Wat ze dan wil worden, weet ze nog niet (maar ze denkt nog altijd "gewoon het hulpje van mama").


Ik heb even getwijfeld of ik alleen hamburgers zou maken. Tenslotte zijn alleen al die cakejes machtig genoeg. Maar mét frietjes waren ze echt nog zoveel leuker!


Het cakeje van Ditte op haar eigen school-tafeltje (met nieuwe Kermit-pen, die ze van een vriendinnetje kreeg).


Voor de meesters en juffen waren er ieniemienie cakejes en home made kokos-bonbons (gecondenseerde melk met kokos en een laagje chocola).
* Bij de tweede ronde cacao-cakejes stond mijn oven per ongeluk op magentron-stand en vloog de boel in de hens. Lang leve de rookmelders, die als een gek begonnen te loeien. Feetje, Ditte en ik vlogen samen met de hond naar buiten toe. De hele keuken en gang stonden vol met rook. Koos heeft de boel gelukkig snel onder controle weten te krijgen, maar enorm schrikken was het wel.
Helaas had ik daarna geen bakvorm en geen nieuwe ingrediënten meer, en op zondagmiddag is dat natuurlijk ook nergens meer te halen. Maar met een beetje zuinig doen kreeg ik gelukkig uit de 9 cacao cakejes toch genoeg hamburgers gesneden.

8 opmerkingen:

 1. Gelukkige verjaardag! O, wat een schrik met die over zeg!

  Genoten van die mooie foto's van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met Ditte en met dat Feetje bij jullie mag blijven.
  Wat een schrik met die brand zeg. Gelukkig is het goed afgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd met Ditte!! Leuk dat ze zelf haar eigen taartje heeft versierd.. en de cupcakes zien er ook al zo vrolijk uit. En die schooltraktatie ziet er ook leuk uit! Grappig ook met zo'n zakje frietjes erbij :-)

  Gaat Ditte ook nog een kinderfeestje geven?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey meis, beetje laat, maar alsnog van harte met je meisje!!! Enne je cakejes zien er lekker uit hoor!!! En jeetje das schrikken.. Gelukkig Is het allemaal goed afgelopen!!
  Liefs,
  Kimmie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die cakejes zijn schitterend, en wat een leuk idee die hamburgertjes! (en goed dat de rookmelders deden wat ze moesten doen!)

  BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/