donderdag 26 september 2013

Hutspot en zpaghetti


Recept voor hutspot:

Snij de wortels in reepjes en uien in ringen (of koop een zak kant-en-klare hutspot). Bak dit op hoog vuur in een wokpan even goed door.
Zet de aardappelen op in een laagje water, met een verkruimeld groentebouillon blokje erbij. Gooi vervolgens de ui-peen mix in de pan, al dan niet met een snufje zout erbij. Laat het 20 minuten met gesloten deksel doorkoken totdat de aardappelen goed gaar zijn.
Giet de aardappelen af, maar laat er nog een bodempje vocht in zitten. Meng alles nu goed door elkaar. Een beetje prakken mag ;)
Warm nog een rookworst op en klaar is je hutspot. 

Eet smakelijk!


Het was niet alleen hutspot vandaag: ook de "spaghetti" was rijkelijk aanwezig.
Het is voor het eerst, dat ik met zpaghetti garen haak. Best apart moet ik zeggen, maar als je het eenmaal een beetje in de vingers hebt, gaat het prima. Ik heb het garen (2 bollen + haaknaald nr 12) bij de Aldi gekocht vorige week. Ik ben een poezenmand aan het haken volgens dit patroon, maar ik ga niet genoeg hebben aan de 2 bollen van 250 gram per stuk. Dus hopelijk hebben ze nog wat liggen in de winkel.
Jammer alleen dat zpaghetti garen zo duur is, want ik heb nog wel een paar leuke ideetjes om ermee te maken.

2 opmerkingen:

  1. Ik kan helaas niet tegen uien, dus de hutspot sla ik over ;-) En wat leuk dat je een poezenmand aan het haken bent. Misschien heb je ook wel goedkope zpaghetti bij de Action..?

    Een fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, ik sla die hutspot juist niet over! Lekker hoor.

    BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/