woensdag 12 september 2012
Appelbollen
Het is weer tijd voor appels, dus ook voor appelbollen. Deze heeft misschien niet zo'n mooie vorm als die van de bakker. Maar die zijn dan ook niet door een bijna* 6-jarige gemaakt ;)
Zelf aan de slag?
Neem plakjes bladerdeeg en laat ze 10 minuten ontdooien, zodat ze goed om te vouwen zijn. Maak ze eventueel een beetje nat met een kwastje. Schil de appels en steek er met een appelboor een gaatje in. Leg een appel op een plakje bladerdeeg en stop in de holte wat rozijnen, kaneel en suiker. Vouw de puntjes van het deeg om de appel heen (neem niet te grote appels, want dan krijg je het deeg er niet om heen gevouwen!).
Eventueel kun je nog wat losgeklopt ei over het deeg heen smeren en hier wat suiker overheen strooien voor een mooi glanseffect.
Bak de appelbollen af in een voorverwarmde oven van 220 graden, in ongeveer 20 minuten en smullen maar!
* D.V. aanstaande zaterdag is Ditte jarig.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
MMM dat ziet er zo lekker uit,jammie.
BeantwoordenVerwijderenIedere keer ik op jou blog kom kijken zit ik met dat liedje in mijn kop. (zij dronk ranja met een rietje,mijn sofietje op een amsterdams terras ) hihi
De vorm maakt niks uit, als ´ie maar lekker smaakt :-)
BeantwoordenVerwijderenEen fijne dag!
liefs Insoon
Oh, ziet er zalig uit,mmmmm
BeantwoordenVerwijderenliefs Els