vrijdag 2 april 2010

Paasschuimpjes















Benodigdheden:
3 eiwitten
375 gram poedersuiker

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 90 graden. Ontvet je mixer en de schaal met azijn en keukenpapier. Dit is erg belangrijk, omdat je de eiwitten anders echt niet stijfgeklopt krijgt!

Nu de eiwitten stijfkloppen in de schoongemaakte kom. Als je de kom op zijn kop kunt houden, zonder dat het eiwit er direct uit valt, is het goed stijf. Als de eiwitten stijf zijn, 2 eetlepels poedersuiker in de kom zeven. Daarna nog een minuut mixen. De rest van de poedersuiker door het mengsel scheppen. Voor gekleurde schuimpjes kun je wat eetbare kleurstof (in dit geval geel voor Pasen) toevoegen (siroop werkt ook, maar maakt het geheel wel extra zoet).

Schep op een ingevette bakplaat kleine hoopjes van het schuim. Bak de schuimjes in 2 uur in de voorverwarmde oven op de laagste stand. Na het bakken de schuimpjes laten afkoelen op een taartrooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/