maandag 12 april 2010

Word ook gastouder bij Europa Kinderhulp


Enkele jaren geleden hebben wij ons aangemeld als gastouders voor Europa Kinderhulp. Je krijgt dan een kindje te logeren, dat het thuis niet zo goed heeft. Je kunt kiezen voor de leeftijd van 5-9 jaar of 10-12 jaar. Ook kun je een voorkeur voor een land opgeven (o.a. Duitse, Engelse, Frankse of Nederlandse kindjes) en of je een jongen of meisje uit wilt nodigen.
Na aanmelding moet je een verklaring van goed gedrag aanleveren en 1 formele (bijv. leerkracht of dominee) en 1 informele (bijv. een bevriend echtpaar) referentie. Deze mensen worden daadwerkelijk opgebeld om te horen of je gezin geschikt is om een kind te laten komen. Daarnaast krijg je een uitgebreide intake met de medewerkers van Europa Kinderhulp en is er een informatieavond en voorlichtingsmateriaal verkrijgbaar.
Het is zeker de moeite waard in je zomervakantie eens wat anders te doen en een kansarm kind de vakantie van zijn of haar leven te bezorgen. Het geeft enorm veel voldoening als je dat gelukkige snoetje ziet!Algemene informatie over Europa Kinderhulp:

Europa Kinderhulp organiseert al bijna 50 jaar vakanties voor kwetsbare kinderen uit binnen- en buitenland. Onze organisatie stelt ieder jaar ruim 2000 kinderen in staat een fijne en onbezorgde vakantie bij Nederlandse gastouders door te brengen.
De kinderen voor wie wij ons inzetten hebben het niet gemakkelijk thuis. Het kan gaan om allerlei soorten problemen, zowel op financieel als sociaal gebied. Een vakantie betekent voor deze kinderen dan ook heel veel. Ze kunnen even op adem komen en ‘bijtanken’. Vaak is de vakantie een ervaring voor het leven en levert deze een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van het kind.
Ruim 300 vrijwilligers zetten zich geheel belangeloos voor onze organisatie in. Ieder jaar verrichten zij veel werk om de organisatie van de vakanties zo goed mogelijk te laten verlopen. Een belangrijke en verantwoordelijke taak is bijvoorbeeld de selectie van gastgezinnen. Daarnaast begeleidt een aantal vrijwilligers de kinderen tijdens de heen- en terugreis en het verblijf bij het gastgezin.
Wij doen ons werk zonder ook maar enige vorm van subsidie te ontvangen. Daarom zijn wij volledig afhankelijk van sponsoring, giften en donaties. Europa Kinderhulp is in het bezit van het CBF-Keurmerk.
EKH opereert landelijk, maar heeft in bijna iedere regio een eigen afdeling. Op deze manier kunnen wij de gastgezinnen goed begeleiden.

Meer weten of aanmelden als gastouder? Kijk op de website. Voor wie twijfelt en meer persoonlijke informatie wil, mail mij privé.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/