woensdag 7 december 2011

Dag Sinterklaasje


Maandagavond werd voor de laatste keer de schoen gezet, met de zak erin, zodat de Sint deze weer mee kon nemen naar Spanje. Natuurlijk was er ook een worteltje voor het paard, dat al die weken zo hard heeft moeten werken. Gisteravond heeft Ditte de Sint en zijn Pieten nog mogen uitzwaaien bij de haven, samen met haar neefje en haar oma. Al sinds ze net 3 jaar oud was, trok ze het geloof in de Sint in twijfel. Helaas is inmiddels haar allerlaatste restje geloof weg. Toch wel een beetje jammer hoor...


Bedankbriefje van Ditte voor de mooie cadeautjes.


Want ze was heeeeel erg blij met de Babyborn-zwempop, die ze al maanden hebben wilde.


Papa en mama werden vooral blij van deze mooie sapcentrifuge. Ook al zo'n langgekoesterde wens!


Even wat vruchten snijden (een niet te harde schil hoeft er niet eens afgehaald te worden, hoe handig!)


En je hebt een heerlijk vers sapje.


Ook deze wilde ik jullie niet onthouden: huisjes maken van snoep.
Ik deed het als volgt: Huisjes tekenen van papier en op een stevig kartonnetje plakken (ik knipte gewoon een paar dozen in stukken). Daarna maakte ik eetbare lijm van water vermengd met suiker en zette ik allerlei bakjes met snoep klaar. Ook leuk voor de Kerst of een verjaardagsfeestje*.


Ik vond ook nog een leuke verrassing van de Sint eeeh Meta in mijn brievenbus. Helaas niet meer op tijd voor pakjesavond, maar ook nu nog errug leuk!


Alles heeft al een mooi plekje in ons huis. Meta, bedankt!* Wij maakten deze snoephuisjes met het verjaardagsfeestje van Ditte, een tijdje terug.

3 opmerkingen:

 1. huh?! was het pakketje er pas na pakjesavond....wat jammer! maar het is gelukkig goed aangekomen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuke kadootjes hebben jullie gekregen!
  Wat een superleuk idee van de eetbare huisjes, die ga ik zeker onthouden ;)

  Xxx Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee met die zak in de schoen. Jullie zijn allemaal goed verwend door de Sint. Heerlijk zelfgemaakte sapjes maken en wat een leuk idee voor die snoephuisjes.
  En wat een mooi pakketje heb je gekregen.

  Jammer dat het Ditte niet meer geloofd. Mijn nichtje begint nu ook wat te twijfelen en m'n schoonzus heeft aan m'n andere nichtjes vorig jaar zelf verteld dat het allemaal nep is. Erg jammer, want ze komen er tenslotte zelf wel achter.. en 't is juist zo leuk als ze er nog zo vast in geloven hè!

  Een fijne donderdag
  liefs Insoon

  BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/