woensdag 28 december 2011

SchaatsenEr worden hier tussen alle bedrijven door allerlei leuke knutsels gemaakt, maar de tijd ontbreekt me om mijn blog uitgebreider bij te werken.

Deze foto is vanmorgen gemaakt op de indoor schaatsbaan. Dit nadat we voor de 3e keer naar het gemeentehuis terug waren geweest -zo vroeg mogelijk om lange wachtrijen te voorkomen!- voor Dittes ID kaart. Gelukkig hadden we nu de goede pasfoto's (voor haar; voor mijzelf kan ik nogmaals terug), een handtekening plus paspoort van de papa en alle andere zaken compleet. De kaart kon nu dan eindelijk worden aangevraagd. Oef, nog net op tijd voordat het op 1 januari drie keer zo duur wordt!

4 opmerkingen:

 1. hier kon je gelukkig een afspraak maken, dus wij hebben hem ook al binnen. Belachelijk gewoon, nu wordt het ineens verplicht en mogen kids niet meer op een paspoort erbij staan en hoppa schroeven ze de tarieven ineens omhoog! Nouja we zijn er klaar voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto... en wat een gedoe met de ID-kaart van Ditte en die pasfoto's. Gelukkig is het nu goed geregeld en het scheelt zo mooi een boel euro's. Mijn zus en schoonzus hebben ook al zo'n kaart voor de kinderen gehaald ;-)

  liefs Insoon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super mooie foto, bewerkt of "puur" hahaha hoe dan ook hij is mooi en wat leuk!

  Die ID kaart dat is me wat he, en je krijgt er letterlijk het heen en weer van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jee, dat had ik even gemist. Gelukkig heeft mijn meissie al zo'n kaart gekregen voor de vakantie. Moet nog even kijken voor C-eetje, die heeft een paspoort maar tot hoe lang?

  Ik vond dit net bij de nieuwberichten;
  DEN HAAG - De laatste dagen van het jaar laten een run zien op ID-kaarten voor kinderen tot 14 jaar, die per 1 januari fors duurder worden. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

  Op dinsdag en woensdag samen werden 85.840 kaarten aangevraagd. In de hele vorige week waren dat er 98.974. Gemeenten mogen voor kinderen tot 14 jaar, voor wie nog geen identificatieplicht geldt, nu nog 9,22 euro in rekening brengen voor een ID-kaart. Dat wordt vanaf 1 januari 30 euro.

  Langere levertijden
  De vraag naar ID-kaarten voor kinderen tot 14 jaar nam toe vanaf het moment dat de prijsverhoging op 1 november bekend werd gemaakt. Tussen dat moment en half december werden 179.210 kaarten aangevraagd, bijna zeven keer zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar. Sindsdien is de vraag alleen nog maar toegenomen.

  Het ministerie heeft al gewaarschuwd dat de hausse aan aanvragen zal leiden tot langere levertijden.

  Wat leuk dat je mijn bericht over de noordzeekoraal had gelezen. Bijzonder he!

  Lieve knutselmar, wij wensen jou koos en ditte een fantastisch 2012 en dat al jullie dromen mogen uit komen!
  Liefs MaManon en fam!

  BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/