donderdag 14 juni 2012

Haardacht via Pinterest


Ik probeer graag nieuwe dingen uit met de haartjes van de dametjes als ze zin hebben om een poosje stil te zitten.
Onder andere op Pinterest vind ik een hoop nieuwe inspiratie, zoals deze watervalvlecht bij Ditte. Het was de eerste keer, dat ik deze vlecht uitprobeerde. De volgende keer mag ie nog iets strakker (als er niet constant "auwauwauw" gegild wordt!). Ook wil ik dan de twee vlechten op één punt samenbinden voor een nog mooier effect.

Feetje heeft kroeshaar, dus dat vraag een heel andere aanpak dan het gladde haar van Ditte. Ik krijg regelmatig opmerkingen als "Dat is toch geen haar!" of "Daar kun je toch niets mee?!". Onbegrijpelijk, want ga maar eens Googlen of filmpjes kijken op Youtube en je zult versteld staan van de afro-vlechten en creaties die er gemaakt worden. Ondanks dat Feetjes haar nog niet zo lang is, maak ik er allerlei staartjes en vlechtjes in (al blijft het extreem droog, dus tips hiervoor blijven welkom!).
Voor bovenstaand kapsel moest ik even goed kijken en puzzelen met de staartjes die steeds opsplitsen. Ik kan de pin zo snel niet terugvinden, maar het kapsel staat op dezelfde Engelse site als de watervalvlecht van Ditte. De site is zeker de moeite van het kijken waard. Er staan nog een hoop kapsels die ik wil gaan uitproberen.

6 opmerkingen:

 1. Ik heb dit deze week ook voor de eerste keer geprobeerd en het lukte het best met nat haar, zo kreeg ik het strakker zonder teveel pijn te doen. Leuk hé. Feetjes haar is ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo knap gedaan-ik heb dit nooit goed gekund-nog knappere koppie's maak jij ervan. Mooie dag-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan! Ware kunstwerkjes .Ook hier alle dagen weer andere vlechtjes. Gelukkig heel gewillige dochters; sterker nog zij bepalen..ik maak!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt leuk joh, die watervalvlecht bij Ditte! En mooi dat je bij Feetje ook steeds nieuwe dingen uitprobeert. Bij dat donkere haar staan al die felle kleurtje van elastiekjes wel erg leuk. Misschien kun je eens advies/tips vragen bij een afro kapsalon.

  Een fijn weekend!
  liefs Insoon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. olijfolie!!!!!!!!!!!!!!!!
  Haarproducten (op natuurlijk basis) met olijfolie als hoofdbestanddeel, en dat er dagelijks indoen!!
  Succes, want vlechten blijft leuk, ik ga komend weekend ook weer aan de vlecht in de kroesharen van m'n dochter :-)
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je meeodet aan mijn give-away!
  Wat een leuke blognaam heb jij... en nog leuker hoe het geschreven is door kinderhandjes, super!! Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/