vrijdag 15 juni 2012

Vingerbreien en meerVanmorgen ging ik samen met Feetje bij onze nieuwe buren en hun twee kindjes op de koffie. We namen een pot koekjesmix mee. Hier lees je hoe je deze potjes zelf kunt vullen.


Voor onszelf bakte ik met wat hulp van Feetje een snelle bitterkoekjescake. Het pak had ik ooit eens gekregen, maar lag al tijden te verstoffen in mijn voorraadkast.
(Binnenkort een paar recepten voor zelfgemaakt lekkers).


Ook maakte ik jam van iets te rijpe aardbeien.


Afgelopen week kocht ik nog het een en ander aan knutselmateriaal: stofjes, haardingen, kralen, draad en full color stijkapplicaties.

Het cavaliertje -sprekend onze Huppel!- heb ik op een shirtje van Ditte gestreken. Alhoewel er in de beschrijving staat, dat je maar een paar seconden moet drukken met je strijkbout, duurt het bij mij altijd een half uur voordat de applicatie goed vast zit. Ik vind het een heel gepriegel om de print er netjes op te krijgen. Maar als het eenmaal zit, blijft de print heel mooi in de was (ook na tig keer wassen), en de print is zo dun, dat je het shirt nog gewoon kunt opvouwen. Los van het aanbrengen, zijn het zeker aanraders om je saaie shirts mee op te vrolijken!


Ook had ik een applicatie van een beertje gekocht, maar ik weet niet goed hoe ik deze moet strijken (ik heb een soortgelijke applicatie -inclusief mijn strijkijzer- verleden jaar al eens verpest door hem verkeerd-om op te strijken).


Dit is de achterkant van de beren-applicatie. Wie kan me zeggen hoe ik deze moet neerleggen (ondersteboven of juist niet?) en hoe ik het moet opstrijken? (met een doek erover of niet?).


Tenslotte nog wat anders. Het gehaakte rokje voor Ditte is eindelijk af (ik deed er behoorlijk lang over, omdat ik elke keer veel pijn in mijn linkerhand krijg, en na een rijtje steken weer moet stoppen).
Nu heb ik weer iets nieuws gevonden: vingerbreien. Erg leuk om te doen en het gaat supersnel.
Het duurde even voordat ik doorhad hoe het precies moest. Deze Engelstalige uitleg vond ik zelf het simpelst. Als je het eenmaal door hebt, is het supermakkelijk! Ik geef er zelf de voorkeur aan de steken op mijn rechterhand op te zetten en met links de draad over te halen. Dit vanwege mijn pijnklachten. Maar als je rechtshandig bent, is het normaal gezien het meest logisch je steken aan je linkerhand op te zetten.
Nu nog eens bedenken wat ik er allemaal voor leuks van kan maken (behalve een hoop kettingen ;-) ).

2 opmerkingen:

 1. Wat heb je weer lekker veel te melden, Leuk dat cadeautje voor de nieuwe buren, en wat heb je veel leuke dingetjes gekocht, daar kun je weer lekker mee aan de knutsel, ja applicatie op strijken heb ik geen ervaring mee, maar lijkt mij dat je het beste het beertje wat overigens helemaal geweldig is met de goede kant naar beneden legt dan de stof waar het op moet komen daar boven op. en dan strijken.

  Groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. erg leuk allemaal,

  fijn weekend
  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/