donderdag 31 januari 2013

Knippen en plakken


Regelmatig scheur ik mooie plaatjes uit om er enveloppen van te maken. Deze kunnen met een laagje Pritt dichtgeplakt worden, maar leuker is dit om het met een vrolijk plakbandje te doen.


Met een aantal nagetekende malletjes trek ik de envelopjes om en knip ze uit. 


Hele stapels enveloppen komen er tevoorschijn.


Ook knipte ik een stapel kaartjes uit de Daphne's Diary. Voor wie het blad nog niet kent: het is zó ontzettend leuk, een echte aanrader! (Deze plaatjes komen overigens uit de voorlaatste twee edities).


Deze plaatjes en labeltjes komen ook uit het blad.


En deze plaatjes ook :)
Koos vond het belachelijk veel geld: € 6,95 voor een blad. Maar het leest lekker weg, je doet er een hoop nieuwe inspiratie van op en je kunt er daarna nog zóveel mee knutselen. Dus ik vind het zijn geld wel waard (en eerlijk is eerlijk, toen Koos zag wat ik er allemaal nog van maakte, moest hij me toch een klein beetje gelijk geven. Gna, gna, gna!).


Ik heb ook nog een hele stapel platen uit de bladen gescheurd om te lamineren, waaronder deze 2 blaadjes. Het beertje op de foto heet "Ditte" dus dat vond ik extra leuk :)


Hele stapels snippers verschijnen er op de tafel. Maar laat ik nou een driejarige in huis hebben, die niets leuker vindt dan steeds op en neer naar de prullenbak te rennen: "Ik ben een goeie hulp he, mama!?!" roept ze dan. Bijna jammer, dat ze binnenkort naar school toe gaat.


Verscheidene envelopjes werden meteen in gebruik genomen. Dit exemplaar stond reeds bij de voordeur te wachten.


Omdat ik niet heel veel voor mezelf koop, besloot ik mezelf afgelopen week maar eens een nieuw kaartenboek cadeau te doen. Ik ben er al mee aan de slag gegaan voor Valentijn.


Geinspireerd dat Ditte was, maakte ze haar eigen enveloppen (al knippen en plakken de meiden ook graag mee uit de stapels tijdschriften die regelmatig op tafel belanden).

7 opmerkingen:

 1. Dat ziet er heel gezellig uit! Een leuk idee om daar tijdschriften voor te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super dat zal de postbode wel leuk vinden al die kleurrijke enveloppen in zijn tas
  groetjes
  Miss Mustache

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is toch heerlijk, envelopjes maken en mooie plaatjes verzamelen om mee te frutselen, mijn tafel ligt ook vol haha! Die Hobbykaart bladen hebben ze ook vaak bij de Action (wel wat oudere exemplaren uiteraard maar dan kun je je wel uitleven met knippen)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beter dan dit kun je je tijdschriften toch niet gebruiken?
  Mooie voorraad zo hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te zien waar je alle inspiratie haalt! En dat het ook voor anderen inspirerend werkt, is duidelijk te zien aan die laatste foto, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/