maandag 14 januari 2013

*Spam* Pixum fotokalender


Terwijl het buiten steeds witter wordt, zit ik lekker warm achter mijn laptop te typen. Vanmiddag dwarrelde er al heel wat sneeuw naar beneden, maar slechts een fractie ervan bleef liggen. Nu is er vanavond en vannacht nog flink wat sneeuw beloofd, dus ik ben benieuwd hoe wit de wereld morgen ziet en of we sleetje kunnen rijden!?

Afgelopen vrijdag ontving ik mijn fotokalender van Pixum. Ik werd enige tijd geleden door hen benaderd of ik een fotoproduct wilde uitproberen in ruil voor een berichtje op mijn blog. 
Op oudjaarsdag (de dag waarop de aanbieding zou verlopen) ging ik aan de slag. Ik had al vaker bij Pixum besteld (onder een ander emailadres, dus dit konden zij niet weten) en mijn ervaringen zijn altijd goed geweest. Ze hebben mooie, scherpe foto's! Voor fotoboeken zou ik ze zeker aanraden. Een kalender had ik nog niet eerder uitgeprobeerd.


Ik koos voor een A3 formaat op fotopapier. Zo kan ik de foto's later uitknippen en inlijsten. Twee vliegen in één klap, dus :) 

Het lukte mij niet om voor elke pagina een andere lay out te kiezen. Of dit aan mij lag, of dat het echt niet mogelijk is, weet ik niet. Ik vond het in ieder geval wel jammer! Ik kon dus geen verschillende achtergronden instellen. Ook had de datum er van mij best iets groter (naast- in plaats van onder) gemogen, maar ook daar kwam ik niet uit (of ik moest een ander -kleiner- formaat kalender kiezen). Dit vond ik dus wel wat verwarrend.
Foto's toevoegen ging daarentegen snel en simpel. Ook kon ik de foto's makkelijk draaien, of verschuiven. Ik kon steeds kiezen voor 1 of 2 foto's per pagina (er waren geen keuzemogelijkheden in de grootte of positie van de foto's).


Natuurlijk kwamen onze huisdieren ook aan bod. De mooiste foto's van ons gezin kan ik vanwege de privacy helaas niet tonen op mijn blog.


Ik maak graag natuurfoto's. Vaak ga ik op pad met mijn goede vriend Olympus. Al doet mijn gsm het als tweede optie ook lang niet slecht.


Tenslotte nog een winterfoto voor de maand december. Zo zag het er overigens vandaag ook ongeveer uit ;)

Bij het bestelproces bleek dat ik nog een paar euro over had, dus heb ik er nog fotostickers bij besteld. Ik koos voor de kleinste stickertjes, waarvan er 16 op een vel passen. Het leuke is, dat je allemaal verschillende foto's kunt invoeren en dus niet aan 16 dezelfde plaatjes vast zit. 

Ik was € 27,99 kwijt voor de kalender plus € 3,99 aan verzendkosten. Best een behoorlijk bedrag, maar ze hebben vaak leuke kortingsacties als je je abonneert op de nieuwsbrief. De stickers kosten € 1,99 per velletje.


5 opmerkingen:

 1. Dank je wel. Missch ook iets voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik doe het ook elk jaar zo,n kalender maar dan bij visaprint en dan helemaal gratis ,wel verzendkosten maar die zijn ook maar 7 euro ofzo,erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf hoor, ik heb er ook een van Pixum :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke kalender heb je gemaakt. En handig dat je straks de foto's weer kunt hergebruiken :-)
  Hier ligt inmiddels ook een laagje sneeuw en het sneeuwt op dit moment alweer. Hebben de meisjes al buiten gesleed?

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kalender, en altijd leuk om uit te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/