dinsdag 15 maart 2011
Monchoutaart
Zaterdag werd ik 32 en daarom was het feest. Ik bakte chocoladecakejes, kwarktaart met perzik en voor het eerst ook een monchoutaart. Een nieuwe taart maken is altijd een beetje spannend, maar de monchoutaart viel gelukkig in de smaak.
Hier het recept, dat ik heb bewaard uit een oude Allerhande:
Ingrediƫnten:
50 g boter
1/2 pot bosbessenjam (450 g)
1 pak theebiscuit (240 g)
2 pakjes verse roomkaas MonChou (100 g)
125 g basterdsuiker
1 beker slagroom (250 ml)
1 zakje vanillesuiker (8 g)
1 zakje slagroomversteviger (8 g)
3 bananen
1 blik vlaaivulling kersen (430 g)
Bereiding:
Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door elkaar.
Verkruimel de biscuit in de keukenmachine of doe in een plastic zak (niet dichtmaken) en verkruimel met een deegroller. Meng de biscuit met het boter-jammengsel. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel. Laat minstens 20 min. afkoelen in de koelkast.
Klop ondertussen met een mixer de roomkaas met de basterdsuiker luchtig. Klop vervolgens de slagroom met de vanillesuiker en de slagroomversteviger en meng door de roomkaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
Snijd de bananen in plakjes en verdeel die over het roomkaasmengsel. Verdeel ten slotte de vlaaivulling erover. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Je kunt de MonChoutaart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verdeel de plakjes banaan en de kersenvlaaivulling vlak voor serveren over de taart.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Leuk dat je monchoutaart is gelukt en het ziet er lekker uit hoor :-)
BeantwoordenVerwijderenEen fijne donderdag!
liefs Insoon