maandag 27 februari 2012

DWZI - kroeshaar

dwzi-kroeshaartjes

Jaaaa, ik ben te laat... deze post had er afgelopen vrijdag al moeten staan. Maar met een vijfjarige hyperactieve-nooit moe te krijgen kleuter, een pas-inwonende nog-wennende peuter en een door keelontsteking gevelde echtgenoot (die sinds vandaag eindelijk aan de antibiotica zit), was ik afgelopen week al blij, dat ik alles draaiende wist te houden.

Geinspireerd door de leuke blogjes van Maar niet van grijs, besloot ik vorige week ook een 'dwzi' te plaatsen. Al begreep ik toen nog niet precies hoe het zat. Nu heb ik begrepen, dat 'dwzi' staat voor 'deze week zag ik' en dat je vrijdags een terugblik geeft op je afgelopen week. Bij deze de mijne...

Afgelopen week stond hier in het teken van de voorjaarsvakantie en van Feetje. Ze draait inmiddels lekker mee, en komt steeds meer los. Het is een vrolijk en lief meisje. In eerste instantie had ik wel een beetje schrik voor die mooie -maar naar mijn idee bewerkelijke- kroeshaartjes. Inmiddels raak ik er aardig vertrouwd mee. Niet te vaak wassen (met speciale shampoo, want die van ons ontvet te veel) en kammen als het nat is (trek daar maar rustig een uurtje -of twee!- voor uit als je het goed wilt doen). Verder bieden Google, Youtube en de bieb uitkomst.

Eerst moesten de laatste mini vlechtjes er nog uit, maar vervolgens ging er een wereld voor me open: vlechten, dreadlocks, conrows, twist outs en ga zo maar door. Het doorkammen vind ik nog wat lastig, maar (in)vlechten en staarten maken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Sterker nog, ik vind het makkelijker dan bij glad haar (kroeshaar blijft gewoon in de richting staan die je het hebben wilt).
Op de foto heb ik van voren het haar ingevlochten (wat je amper ziet). Halverwege heb ik vier staartjes gemaakt die ik in twists tot knotjes gedraaid heb (twee strengen om en om draaien). Van onder heb ik nog twee staartjes met twists tot knotjes gedraaid en daar weer onder nog twee (zelfgemaakte) speldjes gedaan.DWZI is een terugblik op de afgelopen week. Lees hier meer.

9 opmerkingen:

 1. Ik las je verhaal en dacht: wauw, voor deze dame kan ik alleen maar respect opbrengen! Super wat je doet... Wat een mooi krullenkoppie en wat goed dat je je al meteen hebt verdiept in iets waar je normaal gesproken waarschijnlijk nooit naar was gaan zoeken! Zo zie je maar: onze kinderen leren van ons, maar wij even zoveel van hen!

  Groetjes Soesa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan zeg, die vlecht aan de voorzijde vind ik echt gaaf, fijn dat het zo goed gaan en dikke duim dat jij voor 200% inzet voor Feetje~! Knuffel van hier!
  (weet je nog op dat forum waarvan wij elkaar kennen, daar zat mama esther ook, ze is nu een blog begonnen. kijk maar even www.mamaesther.blogspot.com
  Liefs manon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zal inderdaad wel even wennen zijn, met dat kroeshaar. Maar gelukkig kun je tegenwoordig veel opzoeken op 't internet en misschien kun je bij een (speciale) kapper ook om advies vragen. Staat leuk, al die knotjes op het haar en fijn dat Feetje al haar draai begint te vinden in jullie gezin :-)

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geworden hoor, herken er zoveel in van toen onze (adoptie)meiden net thuis waren. Inderdaad is het "gewoon doen" het leukste :-) maar ook het lastigst. En idd niet te vaak wassen, 1x per 2 weken met (speciale) shampoo is genoeg. En zijn de haartje echt heel droog dan wil (lauwe/ietwat verdunde) olijfolie ook wonderen doen.
  Veel plezier met de haartjes van Feetje en geniet van je week.
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap gedaan. Daar zal ze zelf ook blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha tja zo gaat er een hele nieuwe wereld voor je open! Leuk hoor. Waar komt Feetje vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt snel de slag te pakken zeg! Ziet er goed uit!
  Hopelijk deze week een wat rustiger week :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb je een Award gegeven, omdat je een leuke blog hebt met interessante onderwerpen. Misschien kan je daar in de toekomst een nieuw blogje over schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er goed uit... tja het is een onderneming als je het ook niet gewend bent!

  BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/