vrijdag 6 juli 2012

Cadeautjes


Het is wat laat, maar hier nog de vaderdag attenties...

Ditte en Feetje versierden beiden een stenen potje met aardbeienzaadjes. Het geheel werd in een cellofaantje met wat raffia ingepakt.

Op deze foto de potjes uit de folie, in de vensterbank.
Inmiddels komen de eerste voorzichtige plantjes opzetten. Of ze ooit in bloei zullen komen, weet ik niet. Tegen de tijd, dat ze groot zijn, is het al lang najaar. Of zouden ze het op de vensterbank ook goed doen?
Ditte schuurde op school een houten plankje en smeerde het in het met schoolbordverf. De juf deed er een krijtje en een tangetje aan. Ze was zelf maar wat trots op haar creatie!


Thuis knutselde Ditte ook wat andere dingetjes in elkaar. De tekst heeft ze helemaal zelf uit haar hoofd geschreven ("vor papa vo vadudag"). Knap, hoor!
Vorige week werd ook ik weer eens vereerd met een briefje, met de tekst "ik ben boos op mama". En bedankt, kleine wijsneus!Ook deze foto is rijkelijk laat, maar ik wilde jullie het moederdagcadeautje van Ditte niet onthouden. Wat een heerlijk creatieve juf heeft ze toch!
Ze maakte een naaidoosje met allemaal leuke spulletjes erin (draadjes, touwtjes, knoopjes etc.). Ze vraagt steeds of ik er al iets uit gebruikt heb, maar dat vind ik zo zonde! Ik denk dat ik het lekker bewaar voor later :)
Vorige week kocht ik op de jaarlijkse markt op ons dorp een Hollands 3D boek.

Uit dit boek maakte ik deze bitterballen kaart (ook op de voorgaande foto reeds te zien).

Verder maakte ik deze 'Hollandse huisjes' voor de buurman die geslaagd is.
Hier in het zuiden begon vorige week de zomervakantie, dus 'moest' er een cadeautje geregeld worden voor de juf.
Het werd een keerbare tissuehoes (met gelamineerde klassenfoto), aangezien de juf altijd een doos zakdoekjes op haar bureau heeft staan voor snotneuzen en andere dingen.
Op de onderkant van de doos nog een tekst. Links boven in de hoek het andere cadeautje (zeeppomp).
Ook kreeg de juf een zeep pompje. Ik haalde de stickers eraf en lamineerde nogmaals dezelfde klassenfoto (één van de foto's die ik van de juf zelf gekregen heb op een usb stick. Ze wist uiteraard niet waar ik de foto's voor gebruiken zou!). Ik rolde de gelamineerde foto voorzichtig op, draaide de dop van het pompje af en schoof de foto erin. Ook liet ik er voorzichtig nog wat flatbacks in vallen. Dit alles duwde ik met een satéprikker voorzichtig op zijn plaats. Helaas is deze zeep (van de C1000) niet heel dik, dus de flatbacks zakken snel naar de bodem (ik had ook een zeepje van Palmolive, maar daar kreeg ik de stickers niet zo mooi vanaf. Of de figuurtjes daarin beter blijven zitten, heb ik nog niet uitgeprobeerd).


Ditte maakte een ster van (glow in the dark) strijkkralen voor een ernstig ziek jongetje. Hij ligt van top tot teen in het verband, dus met speelgoed kan hij momenteel niets doen. Daarom een ster om (in het donker) vanuit zijn ziekenhuisbedje naar te kijken.

1 opmerking:

  1. Wij hebben de zeep van de Albert Heijn gebruikt daar blijven de figuurtjes goed in zitten....gewoon de goedkoopste die ze verkopen

    BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/