maandag 16 juli 2012

kussen met tekening + binnenstrand


(O)ma werd afgelopen zaterdag 60 en kreeg van ons dit zelfgemaakte kussen. Eerst maakte ik een wit binnenkussen met vulling. Daar omheen een hoes met 2 tekeningen van Ditte met textielstiften, en 2 andere lapjes stof. Op de bovenste tekening staan opa en oma overdag en op de onderste tekening staat hun jongste (nog thuiswonende) zoon 's nachts voor hun huis.


De achterkant werd helemaal geel (ik heb de hoes eerst gestreken -al lijkt dat op de foto niet zo- maar het is een vrij zware stof).


Ditte maakte onder andere nog een lichtgevende ster van strijkkralen met een briefje erbij.


Ook Feetje waagde zich voor het eerst aan de strijkkralen. Slechts 3 jaar oud, en ze deed het helemaal alleen. Ze is dan ook gezegend met een engelen-geduld!


En aangezien het verder geen weer is om buiten te spelen, bouwdende dames hun eigen binnenstrand, compleet met badkleding, schelpen en zand (dat laatste vond moeders net iets minder fijn ;)).

6 opmerkingen:

 1. Leuk idee, om met textielstiften iets te laten tekenen en dan te gebruiken, als kussensloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gedaan! Dat zijn vaak de mooiste persoonlijke kadootjes.
  En ja ..je moet soms even wat uitvinden hé binnen..hopen op mooier weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk met die tekeningen er op dat zal oma leuk vinden.
  Maar dat strand binnnen??????? Oei ik zou er kriegel van worden wat fijn dat er moeders zijn die daar wel tegen kunnen en hun kinderen die pret gunnen

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alsnog gefeliciteerd met je moeder! Wat een leuk idee zeg, zo'n zelfgemaakt kussen. Een uniek en persoonlijk kadootje. En de meisjes zijn ook druk bezig geweest met knutselen.
  Tsja, met het zomerweer wil het helaas nog niet zo lukken, maar zo'n binnenstrand klinkt ook erg goed, hahaha. Kan me voorstellen dat je het zand iets minder geslaagd vond ;-)

  liefs Insoon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Insoon, het ging om mijn schoonmoeder, maar toch bedankt voor de felicitaties :)

   Verwijderen
 5. Ooh, zo origineel en persoonlijk, mooi!!
  En lichtgevende strijkkralen, wauw, ik wist niet dat dat bestond!! Tof tof !! Mijn dochter van 3 is ook al een tijdje zot van strijkparels en maakt ook altijd van die hartjes!
  Dat binnenstrand is wel origineel en tof, alleen heel jammer van het zand!

  BeantwoordenVerwijderen

© 2010-2011 by KnutselMar. All rights reserved by http://ranjameteenrietje.blogspot.com/